Täälläpäs oikein hieno nimi annettu pullalle.....Ohjen löysin virolaisesta kakkukirjasta "100 kooki/3".

1959508.jpg

      OMENAINEN - JUHLAPULLA

   Taikina:
  • 2,5dl maitoa
  • 1tl suolaa
  • 1dl sokeria
  • 1rkl kardemummaa
  • 25gr hiivaa
  • 7-8dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 200gr voita
   Täyte:
  • 50gr voita (laitoin juoksevaa margariinia)
  • 1,5dl raesokeria
  • 3tl kanelia
  • 1dl rusinoita
  • 3 pientä omenaa tai päärynää
   Voiteluun kanamunaa.

Sekoita huoneenlämpöinen hiiva suolan ja  1 tl sokerin kanssa nestemaiseksi tai löysäksi. Lisää kädenlämpöinen maito, loput sokerista, kardemumma ja 2dl jahoja. Sekoita huolellisesti. Lisää kanamunaa, huoneenlämpöinen voi ja loput jauhoista. Vaivaa niin pitkään, että taikinaa tulee kulhon reunoista irti. Jos tarvis, lisää vielä jauhoja. Anna kohoa liinan alla 20-30min. (minulla se kohosi ainakin tunti).
Nostaa taikinaa jauhoiselle pöydälle ja kaaviloi neliskulmaiseksi levyksi. Voitele levylle voi ja ripottele päälle raesokeria ja rusinat. Kääri rullalle ja leikkaa 10-12 palaiseksi. Nosta rullat levinpaperin päälle irtopohjan vuokaan. Rullien välikohtiin asettele ohkaiset omenaviipaleet.
Tässä kuvassa näkyy, miten laitoin ne omenaviipaleet välikohtiin.

1959505.jpg


Anna taas kohoa n.20min. Ennen uuniin laittamista voitele kanamunalla. Paista 200 asteessa n.40-50min, varo, ettei palaa!!!!!
 En taas osaa kehua tätä pullaherkkua, kun se meni suoraan pakastimeen jemmaan, mutta ulkonäky oli kyllä hyvää, toivottavasti maistuu myös hyvälle.