Tämän ohjen löysin Annuska köögis blogista ja heti, kun sen näin, että nyt pitää tätä kokeilla, senverran tuntui hyvältä, mutta itse ainakin löysin niin paljon sellaista tästä kakusta, mitä seuraavalla kerralla tekisin eritavalla. Mutta laitan sen kuitenkin tänne, aika mielenkiintoinen ohje. Ja tämä ei ole nyt kyllä se Napoleoni kakku, mitä saa esim. Virosta melkein jokaisesta kahvilasta, mutta vähän samatapainen. Ja minua innosti tätä kakkua kokeilemaan juuri se mannapuuro-voikreemi.

"NAPOLEON" KAKKU

Sulkuihin laittan omat huomautukset

Pohjan varten tarvitset yhden paketin lehtitaikinaa, joss on kahdeksan levyä. Paista ne uunipellilla pakkauksen ohjeen mukaan.

Täyte:

  • puolukkahilloa (seuraavalla kerralla laittasin ihan sitä oikea hilloa, ei pakastesta tuorehilloa)
  • 2 lasia maitoa
  • 3rkl mannaryynejä/ keitä maidosta ja mannasta löysähkö puuro, mausta se 2-3rkl vanilliinisokerilla ja jäähdytä se
  • 250gr voita (suolatonta, minulla oli vähäsuolainen)

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää jaahtynyt mannapuuroon pienet erät kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

Valmis levyt leikkaa terävällä veitsellä kahtia.

Älä heitä taikinan hippusia pois, näillä koristelet kakun päältä.

Aseta neljä levyä vierekkään lautaselle. Levitä jokaisen kerroksen väliin reiluusti puolukkahilloa ja voikreemia. Kostuta maidolla vaan alemmaiset levyt. Jätä voikreemia myös päälimmäiselle kerrokselle.

Kakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua, koska maku paranee päivä päivältä.

Minulle jäi liika voi maku suuhuun, mutta seuravalla kerralla laittasin ehkä jopa vähempi voita, kun voimäärä on aika suuri. Mutta kannattaa kokeilla, kuka ei pelkää liika voita