Nimipäivällä tarjosin myös suolaista, täällä kerta kokeilin sellaista hyytelökakkua.
Unohdin ottaa kuvan valmis kakusta, sen takia se on sellainen puolikas, enemmän näkee koristeita, kun kakkua, mutta kyllä jos hyvin katsoa, niin näkee kakunkin:)
Ohjeen löysin Myllyn Paras 2008 kalenterista.

1190179.jpg

       KATKARAPU-HYYTELÖKAKKU

Pohja:
100gr voita
1dl vettä
1kalaliemikuutio
3dl (200g) Myllyn Paras ruiskorppujauhoja

Täyte:
8liivatelehteä
3rkl sitruunamehua
2tlk kermaviiliä
400gr katkaraputuorejuustoa
3 keitettyä kananmunaa hinenonnettuna
300gr katkarapuja (valutettuja)
1dl hienonnettuna tilliä
1/2 tl suolaa
1tl sitruunapippuria
(2 murskattua valkosipulikynttä)- en laittanut kynttä, vaan valkosipulijauhetta
Koristeluun:
kaikki, mikä löytyy kaapista: paprika; tilliä; tuorekurkkua; sitruuna; katkarapuja

Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon kalaliemi. Lisää ruiskorppujauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
Vuoraa 26cm halkaisijaltaan irtopohjainen kakkuvuoka kelmulla ja paina ruisseos pohjalle. Nosta liivatteet kylmään veteen likomaan. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiheuvaan sitruunamehuun.
Yhdista kaikki aineet ja sekoita liivate ohuena nauhana joukkoon. kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.
PS! Minä ilahduin erittyisesti tähän pohjaan, ihan oikean ruisleivän maku, tosi hyvää. Täyte oli myös hyvää, mutta rakas mies oli sitä mieltä, että hänelle liian eksootista????en tietää, se on vaan makukysymys, kyllä se ihan hyvää oli, varsinkin hyvää tarjottava lisäksi lihaisille piirakoille, kun vieraiden joukkossa kasvissyöijä:)