Nyt alkaa täältäkin tulemaan jotain kevyempään suuntaan:-)ihihiiii, tipaton tammikuu ym...sitä luokkaa....
Lisäksi omenapiirakalle kokeilin vielä vähän kevyempiä sämpylöitä.

1216010.jpg

    PORKKANASÄMPYLÄT

5dl rasvatonta maitoa
50g hiiva
1tl suolaa
2rkl vaalea siirappia
1 dl täysjyväjauhoja
1dl sämpyläjauhoja
n.6 dl vehnäjauhoja
5 pientä porkkana raastettuna
0,75dl öljyä

Sekoita jauhot keskenään. Lisää hiiva kädenlämpöisen maitoon ja sekoita hyvin. Lisää porkkanaraaste, melkein puolet jauhoista, siirappi ja öljy. Sekoita taikina hyvin ja lisää sen verran jauhoja, että tulee hyvää, pehmoinen taikina, ei liian kovaa. Anna liinan alla noustaa n.30min verran. Kaata sitten taikina kulhosta pöydälle ja leivo sämpylät mieleen mukaan. Anna vielä kohoa uunipellin päällä kunnolla. Sivelee sämpylöiden päälle vettä tai kanamunaa. Paistaa 225 asteeseessa uunissa keskitasolla n.15 min.
Rakas mies söi ja kehui, minä olen edelleen aika itsekriittinen hiivataikinan suhteen ja en saa oman suussa ikinä maistumaan sämpylöitä hyvin, en tietää, mikä mättää?en vaan osaa tehdä. Mutta siinä on niin montaa etappia, etten varmasti tee jotain oikein. Kyllä ne hyviä olivat, mutta se jotain puuttuu?????ainakin minulle:-)