Tänään olin palaverissa, missä suuniteltiin konserttijärjestelyä rakkaan ihmisen muistoksi. Tein sinne palaveriin sellaisia porkkanakakkusia.

1219949.jpg

       PORKKANAKAKUT

Pohja:
  • 3munaa
  • 2 1/2dl sokeria
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1/2tl suolaa
  • 1rkl leivinjauhetta
  • 1rkl kanelia
  • 200gr voita
  • 4dl raasteporkkana
  • 1dl ananassimurskaa
Kuorrute:
  • 100gr maustamatonta tuorejuustoa
  • 250gr maitorahka
  • 2dl tomusokeria
  • 2tl vanilliinisokeria
Koristelu:
  • 50gr pähkinärouhetta
Vatkaa kanamunat sokerin kanssa. Sekoita keskenään kuivaaineet, lisää sulatettu voi, raasteporkkana ja ananassimurskaa. Kaata taikina leivinpaperille uunivuokaan. Paistaa +200 asteessa uunissa n.20 min.
Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi.Lisää maitorahka ja vanilliinisokeri. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakulle juuri ennen tarjoilua. Koristele pähkinöillä.

1219946.jpg

Porkkanakakku on todella hyvää, mehukas kakku ja se säilyy montaa päivää tuoreena.
Maistoin itse myös kakkua ja oli todella hyvää mehukas, tämä uudenmakuinen kuorrute oli myös ihana makuelämys ja kivaa vaihtelu tavallisen porkkanakakun kuorruten, mihin kuuluu vaan tuorejuusto.