Löysin taas mun ihanasta kirjasta "100 kooki" (100 piirakkaa) yhden hyvän ohjen.
MUSTIKKA-RAHKAPIIRAKKA
Taikina:
150gr voita
1dl sokeria
vähän suolaa
1 muna
5dl vehnjauhoja
2tl leivinjauhetta
Täyte:
250gr mustikoita (ohjeessa oli 450gr vadelmia, mutta sopii mainiosti mustikat, puolukkaat ja marjoja saa olla aika reiluusti)
5 muna
750gr maitorahka (minä laitoin 2*á 200gr maitorahka ja 200gr kermaviilia)
2dl sokeria
1 sitruunakuori raastettuna
yhden sitruunamehu
80gr voita
1 pkt vanillivanukkajauhetta ???en tietää, mikä se on, mutta käytin vamiljakastikejauhetta 1 pkt
2 rkl mannasuurimoita
- Vatkaa voi sokerin kanssa
- lisää muna ja jauhot suolan kanssa
- sekoita tasaiseksi
- tee taikinasta pallo ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin
- kauli taikina leivinpaperille ja laita se paperin kanssa uunipellille (40*32cm)
- ja paista uunissa 180 asteessa n. 15 min.
- Täytteen ota kanamunasta valkuaiset toiseen astiaan
- sekoita keltuaiset, rahka, kermaviili, sokeri, sitruunakuori ja sitruunamehu, huoneenlämpöinen voi, vaniljakastikenjauhe ja manna.
- vatkka valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita rahkaseokseen.
- laita esipaistettulle pohjalle marjat, jos pakastemarjat, niin sulata vähän ja kaata marjoille rahkaseos
- paista vielä 35-45 min.
Kannata kokeilla!
Kommentit