Tässä on ollut aika hiljaista, kun on ollut kaikenlaisia hommia ja kaiken lisäksi ollaan ollut myös kipeitä, noniin, seli, seli...En vaan ole  unohtanut blogia.
Pääsiäisen kunniaksi leivoin sellaisen ananassi-rahkapiirakan.

1399795.jpg

    ANANASSI-RAHKAPIIRAKKA

    Pohja:
  • 200gr voita
  • 1,5dl sokeria
  • 1 muna
  • 2,5dl vehnäjauhoja
  • 1,5dl kaurahiutalieta
  • 1,5tl leivinjauhetta
    Täyte:
  • 3tölkkiä ananassipaloja
  • 500gr maitorahka
  • 2dl kahvikerma (laitoin paksua ruokakermaa)
  • 3 muna
  • 1,5dl sokeria
  • 1,5tl vanilliinisokeria
Vatkaa voi ja skoeri. Lisää muna, sitten keskenään sekoitettu jauhot ja kaurahiutaleet. Paina taikina leivinpaperin päälle uuninpellille (n.30*30cm) Taikina on aika pehmoinen eli kaiken parasta on painella sitä märillä käsillä. Ota ananassipalat liemestä ja anna vähän aika valua liemi pois. Nosta se sitten taikinan päälle. Sekoita rahka, kerma, kanamunat ja sokerit. Laita piirakalle ananassipalojen pääle.
Paista 200 asteeseessa uunissa n. 30 min (minulla meni kyllä pitempi aika).

Laitan tähän vielä lähikuvan piirakanpalasesta.

1399799.jpg

En voi vielä isolla äänellä kehua, kun en ole kunnolla maistanut, mutta sen verran, kun eilen vähän laitoin suuhun suoraan uunista oli kyllä hyvää.

    OIKEIN VÄRIKKÄÄSTÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE 
                                   LUKIJOILLE!!!!!