Pitkästä aika oli hyvää syy tehdä täytekakkua!
Tänään on meidän mummon synttärit, huimaat 87 tuli mittariin. Mutta hän on silti melkoinen teräsummo, vaikka onkin jo niin korkea ikä! Tein hänelle synttärilahjaksi täytekakun.

1458570.jpg

Kokeilin nyt tehdä oikein marsipaanilla kuorutettua kakkua, vinkit löysin kinuskikissan sivultasi, iso kiitos!Suositellen kyllä kaikille, ketkä epäilevät taitojasi, niin, kuin minä, menkäpääs kurkkamaan hänen bloginsa, sieltä löytyy kyllä vaikka mitä hyviä ja SELVEITÄ ohjeita.
Oppimisen varaa tietenkin olisi, mutta kylläpäs hyvällä neuvoilla sain jotain kauniista aikaiseksi, ainakin itse luulen näin.

          MARSIPAANIKAKKU

4 munan kakupohja.
  • 4 kanamunaa, 1,5dl sokeria, 1,5dl vehnäjauhoja, 0,5dl perunajauhoja, 1tl leivinjauhetta
  • vatkaa kanamunat sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi, sekoita keskenään kulhossa jauhot ja lisää sitten siivilän läpi kanamunanseokseen, sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti tasaiseksi
  • laita n.7 minuuttiksi 225 asteeseen uuniin
Täyte:
  • 2,5dl vispikermaa
  • puolikas purkki vaniljajogurtti (n.1dl)
  • puolikas rasia maitorahka (n.100g)
  • 1 rkl. vaniljakreemijauhetta
  • sokeria
  • omenahilloa (omatekoista)
  • mansikkahilloa (omatekoista)
Täytteen varten vatkasin kerman ja lisäsin kaikki muut aineet joukkoon.
Sitten leikkasin kakun kolmeksi levyksi ja kostutin vaniljamaidolla. Levitin kerroksien väliin ensin omenahilloa, sitten kermatäytettä, sitten kermatäytteen päälle mansikkahilloa, sitten seuraava levy ja sama juttu.
Marsipaanin alle tein voikreemin (ohje kopioitu suoraan kinuskikissalta)

Voikreemi (=sokerikreemi/creme)

(yhden kakun kuorruttamiseen)

125 g margariinia

1/2 tl vanilliinisokeria

250 g tomusokeria

1 rkl vettä tai maitoa

Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää vanilliinisokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi/maito ja vatkaa edelleen. Oman kokemukseni perusteella kreemistä saattaa tulla niin paksua, ettei se levity helposti pehmeän kakun pinnalle. Olenkin lämmittänyt sitä hieman mikrossa, kunnes seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.

Minulla jäi kyllä vähän tätä kreemia ylimääräistä, mutta eiköhän se käy johonkin leivonnaisen, vaikkapa pullan täytteeksi, pitää kokeilla.

Levitin voikreemin kakun päälle ja reunoille, sitten laitoin marsipaanin.

1458648.jpg

Koristelu:

  • marsipaania,
  • sokerihelmiä
  • kirjoitus tummaalla suklaalla
Tässä vielä lähikuvaa kakun palaisesta.

1458652.jpg

Kyllä pitää nyt oikein kehua, anteeksi vaan, mutta kun itselläni oli pikkuinen epäilys siitä, että minkämakuista se kakku oikein on, kun marsipaani ja voikreemi ja sitten vielä täytteet? Onko se ihan älyttömän makea?Mutta maut kyllä oikein sulasivat suussa ja oli hyvää kakku, ehkä hiukan makeampi, kun ihan tavallinen peruskakku, mutta sitten ei tarvitsekaan ahmia sisään, kun vaan se yksi palainen, minulla meni kyllä kaksi, tunnistan.

                             OIKEIN PALJON ONNEA SINULLE MUMMO!