Tänään viedettiin taas synttäreitä, täällä kerta meidän todella hyvän työntekijän Sergeyn. Hän on kotoisin Ukrainasta ja meillä töissä jo viides kesä eli ollaan totisesti jo perheenjäsenijä ja tottakai sitten järjestettiin hänelle juhlat. Emäntä askarteli taas voileipäkakun ja täytekakun.

   BANAANINMAKUINEN TÄYTEKAKKU

1827957.jpg

 Kakunpohja 4 kanamunasta. Kostutin banaanimakuisella juomalla eli sitä saa Lidlistä, ne ovat sellaiset pienet pillimehut, mikä on sellainen sakea juoma, mielenkiintoinen maku.

Täyte:
  • 2x vispikermaa
  • 2 prk Danone suklaarakeita sisältävää rahka
  • omantekoista hilloa (mansikka+punaherukka-suosittelen, todella hyvää yhdistelmä)
  • kaksi murskattua banaania
  • vaniljakreemijauhetta
Leikka kakkupohja kolmeksi levyksi, sitten laita ensimmäinen levy tarjoiluvadille, kostuta banaanijuomalla, sitten hillo+banaanimurska+kermaseos ja toinen levy. Koristelut eivät taas onnistunut hyvin, niin, kuin olisin halunnut, mutta onneksi taas makua oli parempi, kun ulkonäky. Koristeluina käytin marsipaania, suklaasydämiä ja pritsaus myös tummasta suklaasta.
Kakussa oli voimakkasti tuntaa banaanimakua, mutta hyvää se oli.
Mies otti kuvan ja aika kaukaa,mutta kait siitä saa jotain selveä?

          KALAVOILEIPÄKAKKU

1827940.jpg

Kehittelin tämän kakun ihan itse. Itse en voi nyt odotusaikana syödä sellaista kakkua, mutta vieraat kyllä kehuivat ja varsinkin meidän isäntä.

       KALAVOILEIPÄKAKKU

  Puoli pakettia ruistoast leipää

  Täyte:
  • 1 rasia kylmäsavulohta tuorejuustoa
  • 1 rasia katkarapu tuorejuustoa
  • 1 prk kermaviilia
  • alla puolen purkin majoneesia
  • 150gr kylmäsavulohta
  • 4 liivateelehteä
  • sitruunapippuria
Kakun tein Tupperwaren astiaan. Ensin pohjalle täytettä, sitten ruistoastpalasia, kostutin ne kalaliemellä, sitten taas täyte, sitten uudesta leipäpalasetja taas täytettä ja lopuksi viimeiseksi kerroksi laitoin leipäpalasia. Sitten muutamaksi tunniksi jääkaappiin ja tarjoiluvadille ja koristelemaan.

       ONNEA SERGEY!