Tänään oli oikein leipomisaamupäivä, saimme iltapäiväksi vieraita ja sitten oli taas emännällä hyvää syy ruveta leipomaan. Suolaiseksi tarjottavaksi tein sellaisia jauhelihapiiraita, mitä löysin mimmi mutikaisen blogista. Kiitokisa ohjeesta!

2021579.jpg

        JAUHELIHAPIIRAT

Kopion ohjen tänne suoraan mimmi mutikaisen blogista.

Pienet jauhelihapiirakat

( 40 - 50 kpl )

pohjat:

9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja ( minä laitan puolet ja puolet...)

250 g rasvaa

3½ dl kylmää maitoa

50 g tuore hiivaa

1½ tl suolaa

täyte:

noin 800 g jauhelihaa ruskistettuna + maustettuna seuraavilla mausteilla

sinappia, suolaa, pippuria, oreganoa,paprikajauhetta, aromisuolaa

 

Lisäksi tarvitaan: tomaattiviipaleita ja

juustoraastetta ( minulla meni lähes 600 g juustoa /50 kpl pikkupiirakoita )

reunojen voiteluun munaa

Valmistaminen:

- taikina; nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, kohota taikina ( taikinan kohotus ei ole välttämätön) ja leivo siitä "pikkupullat" ja kohota ne hyvin

- painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin ( minä tykkään tehdä näin ) tai paina esim lasilla syvennys pullan keskelle

- voitele reunat munalla

- täytä pikkupiirakat , ensin täyte sitten tomaattiviipale ja päällimmäiseksi juustoraaste

- kohota vielä pikkupiirakat ( tulee kupsakampi, toki voi laittaa heti uuniinkin)

- paista pienet jauhelihapiirakat + 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 10 - 15 min.... jos painelet pohjat ennen täyttämistä kovin ohuiksi... varo että eivät pala pohjista!

Piirakat olivat hyviä ja täytettä voi oman maun mukaan muutta!