Toissa iltana ruvettiin pojan kanssa leipomaan pipareita, no sehän olikin aika hauskaa puuhaa, kun 3vee selittää ja neuvoa äitiä siinä, ehehh...niin, että jauhot pölisee enimmäkseen lattialle ja housuille, kun kulhoon, mutta ei se haitaa, onhan ne niin suloisia apureitä.
Piparitaikinaa tuli aika reiluusti, että osaa tehtiin pipaeiksi, sitten osaa taikinaa meni pakkaseen ja yksi osaa jäi vielä kaappiin, siitä tein sitten niitä piparipullia. Mut kirjoitan tähän todella hyvää piparitaikinan ohjen, mielestäni ne ovat parhaat piparit, mitä olen syönyt.

2054614.jpg

Tässä sitten kuvaa niistä pullista. Pullassa on sitten perinteinen pullataikina, piparitaikina ja piapritaikinan päälle laitoin vielä luumumarmelaadia, marmelaadin päälle ripottelin vielä raesokeria, aika kivaa yhdistelmä
mielestäni.
Nyt siis se piparitaikinaa ohje. Sain sen lapsen kummilta ja hänellä oli paperilla ne nimeltä Raijan piparit, kait voin sille nimellä niitä täällä mainostaa?
Tästä tulee todella paljon taikinaa, niinkuin huomaat aineksistakin, kaikkea on todella reiluusti.
      
        RAIJAN PIPARIT
  • 4dl sokeria
  • 3 munaa
  • 400gr voita tai margariinia
  • 1dl siirappia
  • 3tl soodaa
  • 1rkl kanelia
  • 1 1/2tl neilikkaa tai 1rkl piparimaustetta
  • 3dl perunajauhoja
  • n.9dl vehnäjauhoja (jauhoja saa kyllä laittaa reiluummin)
Vaahdota sokeri ja kanamunat. Lisää sulatettu rasva, siirappi ja mausteet. Sekoita sooda,perunajauhot ja vehnäjauhot keskenään ja lisää taikinaan. Leipoo piparit. Uunissa 175-200asteessa.Mutta suosittelen kokeilemaan, ovat hyviä!