Tämä ohjen idean  löysin kirjasta "Seitsemän sortin leivonnaiset". Napoleonin kakku on mun suuri herkku ja varsinkin Virossa olen sitä syönyt kahviloissa, mikä on mielestäni se oikea maku. Itse en ole koskaan yrittänyt tätä leipoa, kun se on niin monimutkaista homma. Nyt tästä kirjasta löysin helpon ohjen, ei se nyt vasta ihan sitä sama makua, mitä olen Napoleonin kakun nimellä syönyt, mutta aika lähellä kuitenkin ja mikä tärkeä helpolla.
  Ja eilen oli meidän esikoisen rakkaan kummitäti nimipäivä, sitten otin näitä leivoksia sinne mukaan.

2095027.jpg

    NAPOLEONIN LEIVOKSET
  • 1pkt torttutaikinaa
  • 1pkt vaniljakastikeaineksia+ 2dl maitoa (laita maitoa varovaisesti, ettei kastikkeesta tulee liian löysää)
  • 1dl vispikermaa
  • 1dl omenasosetta
  • 2 rkl puolukkamarmelaadia (omantekoista)
  • 1dl tomusokeria
  • vettä
 Sulata torttutaikinalevyt ja leikka ne neljaksi kappaleksi, pistele haarukalla ja anna hetki levähtää, sitten paista ne 225 asteessa sen aika, kun levykappalet ovat saaneet kauniin värin.

2095026.jpg

HUOM! Varo, etteivät palaa, se vie vaan n.10 min. Ota uunista ja anna jäähtyä.
 Valmista täyte. Vatkaa vaniljakastike maidon kanssa, laita se sen ajaksi jääkaapiin, kun vatkaat kerman. Sekoita kiissellin joukkoon vaahdotettu kerma.
 Sitten leikka levykappale kolmeksi. Levitä omenasosetta yhden levyn pinnalle ja nosta toinen levy sen päälle, sitten levitä vaniljatäyte ja nosta päällimäiseksi kolmas taikinalevy pohjapuoli ylöspäin, kuorrutus on sitten helpompi levitä sen pinnalle. Laita ensin marmelaadia ja sitten vasta päälle tomusokerista ja vedestä sekoitettu kuorrutus.

2095028.jpg

Tämä on helppo versio siis napoleonin leivoksista, mutta hyviä. Suosittelen!