Nyt laitan lähikuvia kakuista, sekä ohjeita.
Tässä kalavoileipäkakku, idea täytteistä otin Ullan Unelmakakut kirjasta (lohi-katkarapuleivokset), en vaan käyttänyt ollenkaan liivatteita.
LOHI-KATKARAPUKAKKU
- 1 pkt vaalea paahtoleipää
- 1pkt ruisvuokaleipää
- 300gr katkaraouja
- 2 rasia katkaraputuorejuustoa
- 6 kpl coctailkurkkuja
- 200gr kermaviiliä
- sitruunapippuria
- 300gr graavilohtaa
- 2 rasia ruohosipulituorejuustoa
- 2dl majoneesia
- tilliä silputtuna
- sitruunamehua
- mustapippuria
- kalaliemekuutiosta lienta (en valitettavasti osaa sanoa,miten paljon, se on sellainen tuntumajuttu)
- 2 rasia ruohosipulituorejuustoa
- reiluustia majoneesia
- 100gr sulatejuustoa (polar levite)
- paprikajauhetta
- tilliä
- persilja
- mandariinilohkoja
- katkarapuja
- kirsikkatomattia
- paprika
Tässä sitten toinen voileipäkakku - KINKKUVOILEIPÄKAKKU! Tämän idean löysin tästä. Ensin minua kiinnosti tämän kakun ulkonäky, kun se oli niin kauniisti koristeltu, mutta kun rupesin lukemaan ohjetta, niin innosti myös se itsetekemä leipää, sitten päättin, että tällaista pitää kokeilla.
En tietenkään löytänyt just sellaisia koristeluvehkeitä meidän kaupasta, niin en saanut niin kauniista koristelua, kun Marien sivuilla, mutta tällainen siitä sitten tuli.
Ohje on just sieltä, mistä sen löysin, en muuttanut paljon mitään, en vaan löytänyt kalkkunasuikaleita, niin laitoin tavallisia kinkkukuutioita.
Tämä kakku sai myös kehuja ja niin minustakin tämä oli todella kiva vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle, kun itse tehdä leipää ja tässä on vielä hyvää puoli siinäkin, että sen voi jo aikaisemmin leipoa pakkaseen, se kyllä sitten kakun kokoamisessa säästä aika.
Suosittelen kokeilemaan!
Kommentit