Dansukkeri sivulta löytyi sellainen herkku.

2117936.jpg

       KINUSKI-SUKLAAPIIRAS

Pohja:
  • 60gr suolatonta voita
  • 3rkl dansukker kaakaotomusokeria
  • 4dl murskattuja digestive-keksejä
Kinuskitäyte:
  • 400gr makeutettua maitotiivistettä
  • 75gr suolatonta voita
  • 1dl dansukker ruokatomusokeria (laitoin tavallista tomusokeria)
Suklaatäyte:
  • 200gr tummaa suklaata
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 2rkl dansukker tummaa muscovadoa
  • 40gr suolatonta voita
Koristelu:
  • valkosuklaata
  1. sulata voi.sekoita keksinmurut,kaakaotomusokeri ja sulatettu voi keskenään.painele seos irtopohjavuokaan.anna jähmettyä jääkaapissa.
  2. sekoita maitotiiviste, voi ja tomusokeri kattilassa ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki aineet ovat sulaneet.kiehauta ja keitä, kunnes seos sakenee. HUOM!sekoita koko ajan, ettei palaa kattila pohjaan.anna jäähtyä hieman. kaada täyte piiraspohjan päälle.pidä jääkaapissa, kunnes kinuski on jähmettynyt.
  3. murra suklaa ja sekoita se kerman, muscovadon ja voin joukkoon. kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi.anna jäähtyä.kaada täyte piiraspohjan kinuskitäytteen päälle.pane piiras jääkaappiin.
  4. koristele
Ohjesta näkee, ettei tämä ole missään tapauksessa painonvartijoille tarkoitettu herkku, kun kaikki aineet ovat aika tuhteja, mutta sehän se hyvää onkin. Ja itse olen aina sanonut, että se n.s tipaton tammikuu, siis minulla makeaton tammikuu alkaa siis joulun jälkeen ja vasta tammikuussa, siihen on onneksi vielä aika ja voi herkutella ja kunnolla.
Tämä piiras/torttu on todella makea ja jopa minä sanon näin, siis se pitää olla makea, mutta silti hieno jälkkäri kahvin kanssa juhlaaterian päätteksi.

2117937.jpg

Koristelu meni ihan .........metsään, mutta ekana ajattelin, etten varmasti laittaa tätä piirakka tänne ylös, mutta sitten, kun leikkasin palat irti, tuntui, että on vähän nätimpi.