Suolaiseksi kahvin kanssa tein kaksi voileipäkakkua. Tätä kakkua olen aikaisemminkin tehnyt ja saanut jo silloinkin paljon kehuja, niin myös nyt. Ja kun meillä on jotain isompia juhlia, niin teen aina sentapaista kalakakkua, kun se on mieheni suurta herkkua.
LOHIKAKKU
Ohje on kotoisin taas kinuskikissalta, kopion ohjeen suoraan tänne. (laitan omat muutokset sulkuihin)
n. 20 hengelle (ainakin 30 hengelle)
12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta (2pkt vehnäpaahtoleipiä)
12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta
Täyte:
450 g lämminsavulohta (nahkoineen ennen kalan ”putsaamista” 650 g)
250 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
2 prk ranskankermaa (laitoin kermaviiliä ja majoneesia)
600 g ruohosipulituorejuustoa
yht. ½ tl musta- ja valkopippuria
Kostutus:
maitoa (kasvislientä)
Koristelu:
- ensin levitin leipien päälle ylimääräisen täytteen
- lohisalaattia;
- sitruuna;
- oliiveja;
- kanamunaa;
- lämminsavulohta;
- kylmäsavulohta;
- persilja
Kakku oli erittäin mehevää ja raikas.
KINKKUKAKKU
Ohjen löysin ei makea mahan täydeltä blogista. Ja se tuntui heti jotain hyvin erikoista ja kokeilemisen arvoista.
Kakku riittää ainakin 30 hengelle.
- 2 vehnäpaahtoleipää
- 1 poroklyän ruisvuokaleipä
Maitokastike:
- 1l punaista maitoa
- 5 rkl voita
- 1,5dl vehnäjauhoja
lisäksi 150gr voita
Täyte1:
- puolet maitokastikkeesta
- 3 kanamunaa
- 2pkt kinkkukuutioita
- suola
Täyte2:
- loput miatokastikkeesta
- kurkkusalaattia
- 2 tuubia kinkkupasteijaa
- suola
Kostutukseen lihalientä, ja kerrosten väliin pieniä suolakurkun palaisia
Koristeluun :
- 2 pkt koskenlaskija paprika sulatejuustoa + maitoa
- kirsikkatomaattia
- ohuita kinkkuviipaleita
- kaprikseja
- basilikalehtia
- punaista ja keltaista paprika
- kurkkua
Tee ensin maitokastike. Sulata voi kattilassa.Lisää vehnäjauhot ja kiehata. Lisää maito vähittelen ja keitä n.5min. Anna jäähtyä. Pehmitä voi ja lisää se jäähtyneeseen kastikkeeseen. Jaa kastike kahteen osaan ja lisää erilaiset täytteet näihin. mausta suolalla, mutta ole varovainen, ettei tulee liikaa.
Kokoa kakku ja laita kerroksien väliin täytteiden päälle suolakurkkupalaisia.
Koristelua varten lämmitä maito (alussa n.1dl, lisää tarvittaessa) kattilassa ja lisää siihen paloiteltu koskenlaskijajuusto.Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Levuitä se kakun pintaan.
Minä varmaan odotin tästä kakusta vähän enemmän uutta makuelämystä ja voileipäkakku pitää mielestäni olla aika kostea, se kakku kuitenkaan ei ollut, varmaan se porokylän ruisleipä vaatii enemmän kostutusta, mutta seuraavalla kerralla olen ehkä viisampi ja kannatan silti majoneesin makua kakussa, mutta makuasia on kaikilla niin erilainen, hyvää, kun kokeilin.
Kommentit