Ohje on bongattu taas Viron puolelta TOIDUTARE sivulta ja erittäin hieno nimikin Sen ihan oikean kurpitsakin löysin torilta Se on oikein mukava syksyinen jälkkäri ja hieno päätös vaikkapa juhlalliselle aterialle.


KURPITSA-OMENA-CRUMBLE

  • 2rkl voita
  • 600gr kurpitsapaloja
  • 500gr omena
  • 1dl taloussokeria
  • 1rkl sitruunamehua (en laittanut)
  • 1tl kanelia
  • 1dl rusinoita

Muruseos:

  • 1,5dl vehnäjauhoja
  • 0,5tl leivinjauhetta
  • 0,25tl ruokasooda
  • 1dl fariinisokeria
  • 75gr voita
  • 1rkl demerera sokerian (laitoin tavallista sokeria)

Sitä saa leipoa monessa pienessä vuokassa (juhlallisempi) tai yhdessä isossa.

  1. Laita kasariin voi, kurpitsa/omenapalat, sokeri, (sitruunamehu)kaneli ja rusinat.
  2. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 15min, kun kurpitsa on pehmeä.
  3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda ja fariinisokeri.
  4. lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita nopeasti muruseksi massaksi.
  5. Kaata kurpitsaseos voideltuun uunivuokaan.
  6. Ripottele päälle muruseos ja (demerera sokeri)
  7. paista 190 asteeseessa uunissa n.45 min.
  8. Jäähytä hieman ja tarjoa vanillikastiken tai pehmeä vanillijäätelön kanssa.

Oikein herkullinen. SUOSITTELEN!