Eilessa iltana teki mieli leipoa jotain suolaista ja sitten jäi sormien väliin Kodin parhaat leivät lehti, mistä sitten kokeilin tämän ohjen.

 

PERUNA-TALKKUNARIESKAT

  • 1/2l perunamuussia (tein yhden pussillisen siitä perunamuussijauheesta)
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl talkkunajauhoja (savolaista talkkunajauhoja)
  • 2-3dl vehnäjauhoja

Sekoita perunamuusiin munat, suola ja talkkunajauhot. Sekoita taikinaan vehnäjauhot, määrä riippuu muusin paksuudesta. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle ja painele jauhoisilla käsillä litteiksi, puolen sentin paksuisiksi rieskoiksi. Pistele rieskat ja paista 250 asteen lämmössä kauniin ruskeiksi n.20 min.

Herkuttele rieskat lämpimänä voin kera. Mutta aamulla, siis ei lämpöisenäkin olivat tosi hyviä, pehmeitä. Ja huomatkaa, tässä ei ole ollenkaan rasva erikseen lisätty, vaan se, mikä nyt jokainen muusiin laitta:)

Suosittelen kokeilemaan, todella hyviä!