Yksi blogissa vierailija suositteli, että tekisin erikseen kategorian viron resepteille, se oli tosi kiva ehdotus ja nyt saan heti laittaa tämäkin ohjeen sinne laatikoon. Tämä kakku on saanut Viron puolella todella paljon kehuja, että pakko oli sitä minullakin kokeilla ja laita tänne Teille se kokeiltavaksi.

KESÄKURPITSA-SUKLAAKAKKU (SUVIKÕRVITSA-SHOKOLAADIKOOK)

  • 5dl vehnäjauhoja
  • 1dl karkeitaa kaurahiutaleita (minä laitoin yhden annospussillisen Elovena täysjyväkaurahiutaleita)
  • 4dl hienoa sokeria
  • 1,5-2dl kaakaojauhetta (ei makea), minä laitoin 1,75dl
  • 2tl ruokasoodaa+ hiukan sitruunamehua (en laittanut sitä)
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1tl kanelia
  • 4 kanamunaa
  • 3,5dl öljyä
  • 7,5dl raastettua kesäkurpitsaa ( n. 2 normaalikokoista kesäkurpitsaa)
  • 1,5dl pähkinärouhetta tai mantelirouhetta (minä lisäsin n.1dl mantelijauhetta)

Jos haluat voit lisätä taikinaan vielä jotain marjoja (joku kehui jossain kommenttissa, että karpalot tai puolukat ovat mainioita, en osaa siihen ottaa kantaan, kun en ole maistanut itse)

Älä säikättelee öljyn määrää, se on ihan oikea, sen ansiosta on piirakka sitten todella pehmoinen ja säilyy monta päivää tuoreena.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa erikseen jauhot, kaurahiutaleet, soodaa, leivinjauho, suolaa, kaakao ja kaneli. Vatkaa kanamunat kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa, lisää pikkuhiljaa öljy ja sen jälkeen munavaahtoon jauhosekoitus. Lopuksi lisää käsiin sekoittaen raastettua kesäkurpitsaa, pähkinät tai marjat, jos haluat.

Tästämäärästä saa kaksi kakkua tai yhden ison, ohjeessa oli, että paista uunissa n. 55-60min., mutta minulla taisi kyllä olla jo ihan kypsää melkein puoleessa tunnissa, kannattaa sitten katsoa uuniin, ettei palaa!!! Juhlaavan version saa silloin, jos lisäät mieluisen kuorrutekin päällem vaikka suklaakuorruten. Mutta arkimakeaksi käy ihan näinkin. Ohjeessa hän sanoi, että se säilyy yhtä maukkaana n. viikon, toki, jos se ei vaan ennen ei tulee syötyä.

Minä kanssa ajattelin alussa, että en tietää, onko tämä minkälainen kakku, mutta pitää kyllä kehua ja sanoa, että on kyllä kokeilemisenarvoinen kakku. Minä olisin kaivannut pähkinöitä, mutta kyllä se oli tosissa pehmoinen ja suklainen. Kokeilkaa ihmeessä!!!!!