Tämän ohjen löysin sillä sipuli  blogista ja niin, kuin hän oli sanonut ohjetta pomminvarmaksi, niin se todella oli. Tähän asti en ollut ikinä saanut onnistumaan sämpylöitä ja edellisen kerran kuin tein, niin ajattelin, että en tee enää koskaan sämpylöitä, mutta kun löysin sen ohjen, niin ajattelin, että vielä se yksi kerta, mutta se riittii ja kannatti, siis aivan upeat ja maistuvat sämpylät onnistuvat ja taatusti tämä ohje jää nyt minun suosikkiohjeeksi. SUOSITTELEN!

POMMINVARMAT SÄMPYLÄT

  • 5dl maitoa
  • 50gr hiivaa
  • 50gr voita
  • 2rkl sokeria
  • 1tl suolaa
  • n. 10-12 dl jauhoja (voit korvata esim. 7-9dl vehnäjauhoja + 3dl hiivaleipä-/sämpylä-/ grahamjauhoja, minä käytin sämpyläjauhoja)
  • (voitelemiseen maitoa tai öljyä, en laittanut ollenkaan)
  • lisäksi voit laittaa pellavansiemenrouhettam juustoraastetta, porkkanaraastetta (minä en lisänyt)

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhot. Anna kohoa lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla väh. puoli tunti tai enemmän.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa jälleen kimmoisaksi. Leivo sämpylöiksi ja anna kohoa pellillä 20min. leivinliinan alla. Voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistamista maidolla tai öljyllä. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n.10-15min.

 

Kohonut sämpylät uunin menossa

Ja valmis nautittavaksi

Todella hyvät!!!!!