Meidän Helmi- mummo täytti jo huhtikuun puolessa välissä kunniottavan ian, mutta juhlat järjestettiin nyt Helmin päivällä ja tietenkin minä, kun "kokenut" blogipitäjä tein juhlapöydän. No olivat ne kyllä melkoiset kokkisodan päivät, mutta onneksi kaikkea riittii tosi sopivasti ja itse juhlasankari oli tyytyväinen.

HELMI-MUMMO

Pienin synttärivieras Stella-neiti

Vasemmalla tarjottimella alhaalla tosi hyvää pullakranssi

  • 8,5dl vehnäjauhoja
  • 100gr voita
  • puolikas tuorehiiva / 25gr tai yksi pussillinen kuivahiiva
  • n.2dl sokeria
  • 0,5tl suolaa
  • 0,5tl kardemummaa
  • 1 muna
  • 3dl vettä
  • 150gr rusinoita
  • 3/4tl kanelia
  1. Sekoita tuorehiiva sokerin kanssa, kun se sulaa tai mittaa  jauhot kulhoon, lisää sitten kuivahiiva, suola, kardemummaa, sokerit, muna ja vesi
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää 50gr pehmeä voita ja rusinoita
  3. Sekoita sen aika, kun taikina irtoa kulhosta
  4. Anna kohoa kaksinkertaiseksi liinan alla
  5. Levita taikina pöydälle neliskanttiseksi, levita loput voit ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia
  6. Kääri se rullalle ja leikkaa taikina kolmeksi viipaleksi ja tee näistä letti (tämä oli aika haastava vaihe, mutta kannattaa suoraan tehdä se leivinpaperin päälle, että nostelen sitten sen suoraan pellille, muuten se ei välttämättä onnistuu, kun minulla jää aina taikina sen verran löysäksi)
  7. Voitele kranssi munalla ja anna vielä puolisen tunti kohoa liinan alla
  8. paista 200-220 asteessa n.puoli tuntia, kokeile puutikulla kypsyvyyttä

Ylhäällä Helmin herkut Merjan blogista. Ohjen saat tästä linkistä. Niinkuin Merja oli näitä ihaanuksia kehunut, niin teen sitä myös minä, tosi hyviä ja seuraavilla päivillä tämä kuorrute vieläkin maukkaampi, siis tosissa suussasulavia. SUOSITTELEN!

Keskellä takana tiikerikakku Elämä makeaksi blogista. Namskis! Helppo ja aina kahvipöydän melkein pakollinen kakku. Ohjen saat linkistä.

Sen vieressä tarjottimella pikkukeksit, mikä ovat meidän 6vee Artun suosikkeja, hän voi syötä näitä koko kulhollisen, jos äiti ei jarruttaisi Nämä olivat siis todellakin minun ensimmäiset pikkuleivät, mihin olen itsekin tyytyväinen, maku, ulkonäky, kaikki kohdallaan. Ohjen löysin Merjan blogista. Kuka ei siis uskalla jostain syystä kokeilla pikkuleipiä, niin tässä on tosi hyvää ohje. 

Ja sitten juhlakakku.

Ylhäällä vasemmalla vielä Helmin herkut.

Keskellä voitaikinahyrrät. Täytteenä pippurituorejuustoa ja kinkkuviipaleita

Oikealla juustokeksit

Ja alhaalla vasemmalla kalakakku