Miehelläni oli to iltana joku kokous, missä hän halusi tarjoa syntymäpäivän kunniaksi täytekakukahvit. No ei siinä mitään, kun rupesin taas kakkuhommiin. Ja kun meillä on vielä näitä isoja syysvattuja, niin kakku piti sisältää vattuja. Ja yllätys, yllätys, kun löysin hyvän ohjeen taas kerran kinuskikissalta.

SUKLAINEN VADELMAKAKKU

Pohja 7 kanamunasta

Täyte:

  • n.4 dl vispikermaa
  • 130gr tumma suklaata (yksi panda levy)
  • 130gr valkosuklaata (lidl de luxe, niinkuin alkuperäisessä ohjeessa oli suositus)
  • tuoreita vattuja n.400gr
  • (sokeria), jos haluat vähempi makea, niin ei tarvi välttämättä ollenkaan sokeria lisätä

Koristelu:

  • vadelmat +hyytelösokerikuorrute
  • 5dl vispikermaa (värjätty kaakojauhella ja ruskealla pastavärillä)
  • värjättyä marsipaania

Vispaa kerma vaahdoksi, jakaa se kahteen osaan, sulata molemmat suklaat erilaisessa astiassa varovaisesti mikrossa, lisää sitten tumma suklaata yhteen osaan kermaan ja valkosuklaata toiseen osaan. Leikka kakkupohjat kolmeen osaan, kostuta vaniljamaidolla ja lisää yhteen väliin valkosuklaatäyte, asettele vadelmat kokonaisena tai puoliksi leikattuna täytteen päälle  ja toiseen osaan tummasuklaatäyte+vadelmat. Päällimäiselle levylle levitin hiukan vadelma-rypälehilloa ja sitten asettelin vadelmat hillon päälle ja marjojen päälle hyytelösokerikuorrute. Sitten vispasin kerman ja jakasin sen kahteen kulhoon, toiseen lisäsin kaakojauhen ja värin.

Kakku oli saanut kovasti kehuja, no täyttyy uskoa, kun en saanut itse sitä maistaa. Mutta olin ainakin itse lopputulokseen tyytyväinen.