588692.jpg
588690.jpg
kun meillä niitä mansikoita riittää(yli 10ha), niin tulee kesällä aika paljon tehtyä perinteistä mansikka täytekakkua. Tässä sitten tein kaksi kääretortun pohja 4 munasta, sitten puolitin molemmat pohjat, niin, että tuli neli kerrosta kakkua, väliin laitoin muistakseni mansikkasurvosta ja kermavaahtoa, päällä kermavaahtoa, reunoilla pähkinöitä ja koristeeksi mansikat/mustikat, sekä mansikkalehdet.
588695.jpg
588696.jpg
16.3.2007 viedettiin hääpäivä jo 6 kertaa.sen kunniaksi tein taas yhden kakun ja ne pitkät yötunnit tässä blogeissa vierailun tulokset ovat täällä:)nimittäin en ole aikaisemmin kovin innokas olnut tekemään pursotuksia, enkä ole nyt, mutta sitten ainakin kokeilin, no ei se kannatta kyllä kritiikkaa, mutta kuitenkin maistui tosi hyvälle.laitoin täytteeksi mansikkamousseta (ohje varma ullanunelmalta), pursotukset kermavaahtoa ja koristeeksi ei oman maan mansikkaa, suklaasydämet, sekä hopeakoristeet
588700.jpg
Tää on sitten meidän joulu täytekakku (joulukuu`2006). No nyt en kyllä tarkkaa muista, mikä tässä välissä oli täytteeksi, ehkä jotain luumuhilloa, sekä kermavaahtoa, ainakin koristeina ovat kuivatetut mustat luumut, sekä punaiset kirsikat ja vispikerma ja reunoilla mantelilastuja.
594300.jpg
Tässäpä sellainen kakku, että äiti meni keittiöön tekemään täytekakkua, että hermot saisivat lomaa:)
2vee kaverilla on menossa nyt just uhmaikä ja joskus äiti hermot ovat aika kirellä, mutta sitten vähän keitiössä pyörimistä, jaksaa taas....:)
Tein ihan perinteisen lakka/kermakakun. Koristeet ovat kyllä ihan mitä sattuu, mutta maistui todella hyvältä ja survosin vielä lakkahillon seulan läpi, että hillo jäi ilman siemeniä, koko kakku kun sulaisi suussa.
595105.jpg
Taas yksi kakku viimen kesästä, kohta niitä saa taas tämän kesäisistä mansikoista.Rakas aviomies täytti vuosia ja sen vuoksi tein perinteisen mansikka/kermakakun.Koristeet ovat myös hyvin perinteisiä meidän talossa.Nami oli!!!!
PS!Takana on meidän poimijoiden lahja isännälle, kun heidän joukossa oli ihan oikea kondiittori.Kakku oli kaunis, mutta maulta tosi imelä, kun he käyttää niissä täytteissä, kun myös kakun koristeinä ihan oikeata voikreemiä, onhan se tosi rasvasta, sekä imelätä.