Vaikkei ole vielä Vappu, niin silti tuli hirveä tuhina kokeilla, miten onnistuu munkinteko.No pitää oikein kehua, että tein elämän ensimmäiset munkit ja hyvin onnistuivat. Vapuksi taitaa tulla uusi yritysHymyJa no kyllä ne ovat todella herkullisia suoraan öljystä nostettuna, ikävää, kun pitää näitä herkkuja aina n.s. "järki päässä" syödä.höhh...

1240683887_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjen otin Yhteishyvän ruokalehdestä 4/04. Siellä oli mielestäni todella hyvää opastavaa ohje.

MUNKKIRINKELIT

  • 5 dl maitoa
  • 50gr hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1dl sokeria
  • 1 muna
  • 2tl kardemummaa
  • 100gr margariinia
  • n.15dl vehnäjauhoja

Paistamiseen öljyä.

  1. Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiv, suola, sokeri, muna ja kardemumma.
  2. Sekoita joukkoon vähittelen jauhot.
  3. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaksi.
  4. Kohota taikina liinalla peitettynä.
  5. Laivo taikinasta tanko ja jaa se palaiseksi.
  6. Pyöritä palat pikkupullaksi ja anna pullien kohota n.puolisen tuntia.
  7. Kuumenna öljy kattilassa (rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu n.minuuttissa.Jos rasvaa savua, se on liian kuumaa. Sopiva lämpötila on 160-180 astetta.)
  8. Paina pullien keskelle reikä ja pyöritä sormien välissä rinkilöksi.
  9. Nosta muutama munkki kerrallaan rasvaan kypsymään n.6-7min. Käännä kerran kypsymisen aikana.
  10. Nosta kypset munkit reikäkauhalla valumaan hetkeksi talouspaperin päälle. Pyörittele ne lämpimänä sokerissa. (munkit sokeroit helposti paperipussissa.Nosta pussiin sokeria ja ravista, jolloin sokeri tarttuu munkkeihin tasaisesti).

1240684474_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä tuli todella paljon, kovasti yli 20kappaleen ja tänään oli kulho tyhjä,aamulla vielä harmitti, että sokeroin kaikki munkit, kun ei voi enää pakastaa, mutta illaksi oli kulho tyhjä, ei tarvinutkaan pakastaa mitään.HymyTodella herkullisia ovat kotintekoisia munkkeja!