Viikko sitten istuttiin viimeistä ilta meidän pitkäaikaisten työntekijöiden kanssa, he lähtivät nyt taas välillä käymään kotona, että toukokuussa palata takaisin töihiin. Sitten kysyin heidän mielipitettä,. että mitä voisin leipoa makeksi pöytään, kaikki olivat yksmielisiä eli jotain suklaasta. No sitten rupesin etsimään jotain kiva ohjetta ja löysin virolaisesta kirjasta "100 kooki3" mukavatuntuisen ohjeen.

SKOTLANTILAINEN SUKLAA-VISKIKAKKU

Taikina:

  • 4 kanamuna
  • 2 dl sokeria
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 3rkl kaakaojauhetta
  • 1tl vanillisokeria
  • 25gr voita
  • 1rkl vettä

Kostutukseen:

  • 3-4 rkl viskiä
  • 3rkl appelsiinimehua (sitä on kyllä mielestäni aivan liian vähän, ainaskin 1 dl menee)

Kreemi:

  • 175gr voita
  • 6 rkl kaakaojauhetta
  • 3dl tomusokeria
  • 2rkl viskiä
  • 1,5rkl appelsiinimehua
  1. Vatkaa kanamunat sokerin kanssa.
  2. Sekoita jauhot, vanillisokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe, lisää munavaahdon joukkoon.
  3. Kuumenna vesi, anna hetki jäähtyä ja lisää taikinaan.
  4. Kaata taikina 24cm irtopohjavuokaan.
  5. Paista 200 asteeseessa uunissa n.30-35 min. Kokeile coctailtikulla kypsyyttä.
  6. Ota kakku vuuasta pois ja anna jäähtyä.
  7. Leikka puoleksi.
  8. Kostuta molemmat puolet appelsiini-viski "mehulla".
  9. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, lisää siivilän läpi kaakojauho ja tomusokeri.
  10. Sekoita tasaiseksi kreemiksi ja maustaa viskillä ja appelsiinimehulla.
  11. Laita reilu puolet kreemistä yhdelle kakun puolelle ja nosta toine  puoli sen päälle.
  12. Laita loput kreemistä kakun reuonille ja päälle, anna kylmässä maustua ainakin 2 tuntia.(minulla oli jääkaapissa yön yli.)Kirjassakin suosittellaan valmista kakku päivä ennen tarjoilua.

 

Minä koristelin kakun ananaskirsikoilla ja karkealla valkosuklaaraastella.

Nyt voin kertoa oman mielipiteen kakusta. Heti, kun otin ensimmäisen palasen suuhuun, niin tunsin, että liian vähän kostetutta, liian kuiva, mutta kun söin suun tyhjäksi, niin tuli se taivaallisen kreemin jälkimaku suuhuun, että yhdessä oli tämä kakku ihan mielettömän hyvää, mutta silti laittasin hieman enemmän kosteutta.

SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI KOKEILEMAAN, VARSINKIN NÄILLE, KENELLÄ  VAIKEA PYSYÄ SUKLAASTA EROSSA