Kaarina Roinisen ja Eija Kämäräisen kirjasta löysin sellaisen ihanan ohjen.
1083971.jpg

    TAATELILEIVOKSET

1pkt (200-225g) kivettömiä taateleita
3dl kiehuvaa vettä
2dl sokeria
150g margariinia tai voitaa (minä laitoin margariinia)
2 munaa

5dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
2tl vanilliinisokeria
1tl kanelia

Kuorrutus:
100gr margariinia tai voita (laitoin margariinia)
2dl fariinisokeria
3/4 dl kermaa
2dl kookoshiutaleita

Pinnalle:
(tomusokeria)

1.Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi, pane ne kulhoon ja kaada päälle kiheuva vesi. Sekoittele välillä ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat rasva -sokerivaahtoon yksitellen hyvin vatkaten.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon yhdessä taateliseoksen kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. (laitoin tavalliseen uunipeltiin n. 30*30cm)
6. Paista leivonnaisia 175 asteessa uunin alimalla ritilätasolla n.30 min.
7. Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini, lisää muut aineet ja anna kiehua miedolla lämmööllä koko ajan sekoittaen 2-3 min.
8.Levitä kuorrutus levylle. Kypsennä leivonnaisia vielä uunin ylimällä ritilätasolla n. 5 min.
9. Leikkaa levy haluamasi kokiseksi neliöksi tai kolmioksi.

Siis suosittelen lämpimästi tätä leivosta, oli tosi ihanan makuinen ja hieno vaihtelu perinteiseen taatelikakkuun, vaikka lahjaksi viemiseksi. Erittyisen hyvää maun antaa kinuskimakuinen kuorrute leivoksen päällä. Ja nopea valmistaa, ei tarvii taateleitä erikseen pehmitä mitenkään.