Älkää nyt säikähtäkää, ei tämä kotileipuri ei ole kirjoittanut mitään väärin, vaan ihan oikeesti tähän kakkuun tulee hapankaalia. Varmaakin tulee aika monelle sellainen öäk olo, että mitä tämä oikein on, voin kyllä kuvitellakin, että sellainen reaktio on ihan paikalla, mutta itse, kun törmäsin siihen ohjeeseen, niin ajattelin, että tätä pitää ihan sen vuoksi kokeilla, että saisin tänne sen laittaa kaikille kokeiltavaaksi. Voin sanoa, että lopputulos on tosi hyvää ja suklainen ja ei ollenkaan jälkeäkään hapankaalista, kun määräisesti sitä tulee aika vähän kakkuun, mutta antaa taas mehevyyteen ja varmaan seuraavalla päivällä jopa parempi. Ja siinä on kakku, mitä on kiva tarjoa ja sitten myöhemmin paljastaa, mitä kakusta löytyi)

SUKLAAKAKKU HAPANKAALISTA

  • 100gr hapankaalia
  • 50gr kaakajojauhetta
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 150gr voita
  • 150gr sokeria
  • 3 kanamuna
  • 2,5dl maitoa

Kuorrute:

  • 130gr panda tumma suklaata
  • 50gr  suolatonta tai vähäsuolaista voita

Raasta hapankaali aika pieneksi suikaleksi (minä tein monitoimikoneessa ja hapankaalissa oli muutama porkkanasuikaletta, otin ne pois). Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää yksitellen kanamunat. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaihtelen maidon kanssa taikinaan. Ihan lopuksi lisää hapankaali, sekoita tasaiseksi ja paista 23x23 cm uunivuokassa (minulla oli hiukan pitempi vuoka) 160 asteessa ca 30 min. Jäähdytä kakku ja kaata suklaakuorrute kakulle (lämmittä kattilassa voi ja suklaa).

Mielenkiintoinen ja hyvää! Kyllä uskallan suositella