Tänään saimme vieraita ja sitten halusin kokeilla sellaista piparinmakuista kakkua. Etsisin kaapeista kaikkea, mikä muistuttaa vähänkin joulunmakua ja niin syntyi sitten sellainen kakku:)
1107482.jpg

        PIPARIKAKKU  

    Pohjaksi kokeilin täällä kertaa ihan vaan omantekoista piparitaikinata (ohjen löydät kategoriasta pikkuleivät, piparit...), en hirveästi tykkää sellaisesta keksipohjasta, kun ne tahtoo vaan jäätää hirveä kovaksi, ainakin minulla. Nyt tein näin, että kaulin piparitaikinan irtopohjalle ja paistoin sen uunissa jo edellisena iltana.

Täyte:

2purkkia 2,5dl vispikermaa
1rasia maustamatonta tuorejuustoa
n.1dl omatekoista omena/puolukkahilloa (antoi tosi mukavaa sävy kakulle)
sokeria, vanilliinisokeria
kanelia
alkoholitonta glögiä, n.1dl
6 liivatelehteä (+glögi)
omenahilloa pohjalle

 Koristelu pakastepuolukat, kanelitangot, punaiset kirsikat ja rafaellokarkit.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Sitten vatkaa vispikermaa ja lisää kaikki muut aineet. Kiehauta tippaa glögiä kattilassa ja lisää sinne puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi, anna hetki jäähtyä ja lisää se varovaisesti täytteen, koko ajan sekoittaen.
Sitten ota irtopohjanvuoka ja kokoa kakku siihen. Pohjalle laitoin vielä omenahilloa (omantekoista) ja sitten täyte päälle) ja jääkaappiin moneksi tunniksi.
Koristele mieleesi mukaan, kyllä minulla meni se koristelu taas vähän pieleen, kun en osannut oikein mitään erikoista keksiä, täällä kerta sitten sellainen.

Tässä kuvaa täytteestä.Kuvaa ei ole taas kerran onnistunut, sorry vaan!!!!

1107515.jpg

Mutta kakku oli todella pehmoinen ja kevyesti jouluinen, pelkäsin, että piparimaku tulee aika voimakas, mutta ei ollut ja pohja oli myös todella hyvää mehevä ja pehmeä.
Näin herkuttelleen se Joulu lähestyy......Mukavaa Joulun odotusta kaikille!!!!!!