Lauantaina (19.9.2009) juhlittiin rakkaan miehen viisikymmpisiä isommalla porukalla, no minä tietenkin halusin tehdä kaikki kahvitarjoilut. Ruuat tilattiin paikalliselta yritykseltä Ropolan kartanosta , olivat todella herkulliset ruuat, suosittelen!
Olihan täällä melkoinen kokkisota, mutta hyvin minä lopuksi siitä selvisin ja erikoinen iso kiitos kuuluu tässä ja nyt kinuskikissalle. Ilman hänen ihana blogia en olisi varmasti saanut mitään niin herkullista ja hyvännäköistä aikaiseksi, ihana, kun löytyy sellaisia blogeija meikälaiselle. Siis tykkään just siitä, että hänen blogeista löytyy lisäksi ihanille ohjeille vielä kaikkea tarpeellista oikein kuvien kera, niin siitä rohkenee myös itsekin kokeilemaaIso iso kiitos!!!!!
Tein kaksi täytekakkua: yhden ison levykakun ja toisen pyöreän 7 kanamunan kakun.
KINUSKI-PUOLUKKAKAKKU
Niin, kuin sanottu jo alussa, löysin nämä ihanat ohjeet kinuskikissalta. Kopion siis häneltä suoraan tänne ne ohjeet. Minä tein tuplaannoksen täytettä, sitten se sopisi kahden kerroksen väliin.
3 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
75 g tuorejuustoa (vaniljatuorejuustoa)
1 ½ liivatelehteä
2 rkl vettä
50-75 g sokeroimattomia puolukoita
Laita puolet kermasta (1 ½ dl) kattilaan yhdessä fariinisokerin kanssa. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa). Kastikkeen on hyvä olla täysin kylmää – laita tarvittaessa vielä hetkeksi jääkaappiin (kastikkeen voi hyvin tehdä jääkaappiin jo etukäteen valmiiksi).
Vaahdota toinen puolikas kermasta (1 ½ dl). Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmää kinuskikastiketta sähkövatkaimella täydellä teholla, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Seuraa tilannetta: lopeta vatkaaminen, jos kastikkeen rakenne muuttuu rakeiseksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.
Kaada puolet täytteestä vuokaan kostutetun pohjan päälle, ripottele pinnalle puolukat ja peitä ne lopulla täytteellä. Hyydytä jääkaapissa.
Kakun päälle laitoin kondensoitusta maidosta keitettyä kinuskia, alussa vähän epäilin, että, miten se siellä pysyy, mutta hyvin pysyi. Koristeidakin otin kinuskikissalta.Oli todella herkullinen kakku. Oikein nami, makea täyte ja kirpeä puolukka-todella hyvää yhdistelmä.
VADELMA-MASCARPONEKAKKU
Tämä kakku myös kinuskikissalta.
40 hengelle
Pohja:
10 kanamunasta pohja
Kostutus:
6 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria
Täyte:
8 dl kuohukermaa
3 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
1 ½ dl sokeria
6 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa
500-600 g suomalaisia vadelmia
Molemmat kakut sait paljon kehuja ja olivat kyllä maukkaita. Iso iso kiitos kinuskikissa!
Kommentit