1197999.jpg

    Virosta ostin mukaan virolaista kirsikkahilloa ja tietenkin piti heti tehdä piirakka ja Joulupukin paketista löysin vielä todella hyvän virolaisen leivontakirjan, mistä tämä ohjen nappasin ja hyvää oli, että tein, kun se tuli todella hyvää. Mutta kyllä käy ihan mikään vaan hillo tai sopii myös paistonkestävät marmelaadit.


       KIRSIKKAHILLOPIIRAKKA

  •   4dl vehnäjauhoja
  • 1dl mantelijauhetta
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vanilliinisokeria
  • 1tl ruokasooda
  • 1tl leivinjauhetta
  • 150gr voitaa tai margariinia
  • 1 1/2 dl piimä
  • 1 kanamunaa
  • 1/2 purkkia (250gr) hilloa
    Sekoita kuivaaineet ja lisää sulatettu rasvaa. Sekoita hyvin ja jakaa taikinaa kahdeksi. Yhdelle taikinalle lisää piimä ja kanamunaa ja sekoita hyvin. Voitele 26 cm vuoka ja laita taikina sinne. Paistaa pohjaa 200 asteeseessa uunissa n.10 min. Sitten ota uunista, lisää taikinan päälle hillo ja ripottele loput taikinat muruisina hillon päälle. Paista vielä n.25-30 min. Jos piirakka tummuu liikaa, niin laita päälle folio.

Minä tarjolin piirakka kermavaahdon kanssa ja oli todella hyvää, mutta varmasti sopii myös vaniljakastike tai vaniljajäätelö. Oikein nami!!!!!Suosittelen!