Löysin vironkielisesta blogista (todella hyvää blogi) maitseelamused mainio ohjen, miten saa todella kaunin pitkon. Minä olin eka kertaa tyytyväinen lopputulokseen.

Tässä on puolikas pitko jo hävinnyt:)

 

Pullataikina on perinteisellä tavalla leivottu puolen litran maitoon.

Täyte:

  • 200 gr maitorahka
  • 1dl vaalea siirappia (voi olla myös sokeria)
  • 0,5dl vaniljakreemijauhetta (tai 1 pussillinen vaniljakastikeaineksia)
  • 1 tl vanilliinisokeria

Sekoita täyteaineet keskenään ja lisää taikinalle ja sitten leikkaa pullan molemmilta puolelta viipaleet ja asettele vuorottellen oikea ja vasen toinentoisen päälle.aika sekainen selostus, mutta kuvaa puhuu itse.

 

Tässä sitten valmis letitetty pitko ja valmis menossa uuniin. Ennen voitele vielä kanamunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Aluksi pelkasin, että varmasti se lösähtää tai sitten ikävästi leviä uunissa, mutta lopputulos oli todella kaunis ja mikä myös tärkeä, että maukas. Suosittelen!