Tässä sitten tämän kesän ensimmäinen mansikkakakku. Ohjen löysin Unelmakakut kirjasta.

Ja kun ensimmäinen kakku, niin oli mansikoitakin vähän niukaasti, niinkuin voi koristelusta huomata, mutta onneksi se ei kyllä makua haitannut

SITRUUNAINEN MANSIKKAKAKKU

Pohja 7 kanamunasta

Täyte:

  • 500gr mansikoita
  • 4dl kerma (minä laitoin 2X 2,5dl vispikerma)
  • 200gr sitruunarahka
  • 1/2 dl sokeria
  • 2tl vaniljasokeria
  • 1rkl sitruunamehua

Kostutus: vaniljamaitoa

Kuorrutus: 4dl kerma (minä laitoin taas 2x 2,5dl vispikerma, mutta silti jäi vähäksi)

Koristeluun: tuoreita mansikoita

  1. Valmista kakkupohja (mieluummin jo edellisenä päivänä). Leikkaa kolmeen osaan.
  2. Viipaloi mansikat.
  3. Vaahdota kerma ja sekoita siihen sitruunarahka, sokerit ja sitruunamehu.
  4. Kostuta alimmainen kakkupohja tasaisesti.
  5. laita alimmaiselle kakkupohjalle puolet viipaloiduista mansikoista ja lisää puolet kerma-rahkatäytteestä.

6. Nosta toinen kakkupohja päälle, kostuta ja täytä samalla tavalla.

7. Kostuta vielä päällimmäinen kakkulevy.

8. Anna vetäytyä jääkaapissa (mielellään seuraavaan päivään)

9. Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma pehmeäksi vaahdoksi ja levitä veitsellä kakun päälle,

10. Pursota loppu kerma kakun päälle ja koristele mansikoilla.

Oli todella herkullinen kakku.