Tämä ohje jäi silmään virolaisesta ruokablogista ja pakko oli ruveta sitä kokeilemaan, kun jälkiruuasta jäi vaniljakastiketta, niin käytin sen tässä ohjeessa.  Niin mielenkiintoiselta vaikutti ohje ja helpoltakin. Mutta seuraavalla kerralla jättäisin ehkä kardemumman pois tai laittaisin puolet vähempä, mielestäni se maku oli liikaa vahva.

Ja todella hyvin sopii vaikka leipoa kesämökillä, kun aineet eivät ole mitään erikoisia ja mitään ei tarvitse vatkata.

RAPARPERIRIESKA

Pohja:

  • 125gr kermaviilia
  • 1 muna
  • 2 dl maitoa (minä laitoin n.2dl vatkattua vaniljakastiketta)
  • pieni ripaus suolaa
  • 1,5dl sokeria
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2dl ohrajauhoja
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 50gr sultettua voita

Päälle:

  • 250gr raparperia
  • 1tl kardemumma (mielestäni liian paljon)
  • 1 pieni tl kanelia
  • 3-6rkl sokeria
  • 2rkl mantelilastua

Sekoita kermaviili ja muna. Lisää maito, suola ja sokeri ja sekoita. Sen jälkeen lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sulatettu voi. Laita taikina vuokaan. Sekoita keskenään päällysainekset ja laita taikinaan. Paista 180 asteessa n.40min.

Jos kaapissa löytyy vielä vaniljajäätelöä, niin on herkullinen kahvileivos valmis.