Kreemipullista jäi kreemitäytettä yli ja keltuaisista valkuaiset, niin päätin tehdä makean marjapiirakan. Kyllä makea siitä tulikin ja meidän 5 vee poitsu söi ainakin 4 kunnon palasta ja sanoi, että tämä on parasta Kyllä tällaiset kehut tuo äidille aina hymyn huulille.

MUSTIKKAPIIRAKKA

Pohjaksi murotaikina.

Täyte:

  • vaniljakastike, katso tekoohjeet tästä
  • 1 rasia maitorahka
  • 2 kanamuna
  • sokeria, vanilliinisokeria
  • puoli litra mustikoita
  • 2 valkuaista+ 4 rkl tomusokeria

Paistin murotaikina ennen täyttämistä n. 10 min, 175C. Sekoita sen aikana täyte (vaniljakastike, rahka, sokerit ja kanamunat)

Sitten laitoin pohjalle täytteen ja lisäsin mustikat ja ripottelin vähän sokeria päälle.

Sitten vatkasin valkuaiset ja lisäsin pikkuhilja tomusokeria, laittaa se mustikoiden päälle.

Paista 175-200C uunissa sen verran, että valkuainen saa hieman väriä.