782824.jpg

Ja tässä kuvaa, kun piirakka oli jo melkein syötyy....
782826.jpg
Kehuin täällä piirakka, mutta en ole kirjoittanut ollenkaan reseptia. Nyt se tulee!
Pohja:

2 1/2 dl vehnäjauhoja
75gr voitaa
50gr raastejuustoa
1 rkl vettä tai pikkaisen enemmän
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

450gr purjoviipaleita
50gr voitaa
4dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
300gr paistettua kanalihaa (käytin ranskankerman marinaadissa briolerifileitä)
1 1/2 dl raastejuustoa
1 kanamunaa
1/4 tl Cayenneí pippuria (saa jättä myös pois)
paistamiseksi voitaa tai öljyä

Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot, lisää raastejuusto ja mausteet. Sekoita vähäsen vettä, niin, että taikinaa on mukavaa pehmonen. Laitaa taikinaa n.20 min.jääkaappiin. Sen aikana paistaa pannulla purjonviipaleitä, n.10 min.voissa. Kaataa purjosta tullut neste pieneen kulhoon ja anna jäähtyä. Sitten ota taikina jääkaapista ja laita se voideltun 26cm vuokaan. Paistaa pohja 200C uunissa n. 10-15min. Sulata voi pannulla, lisää maitoa ja vehnäjauhot ja kiehauta pienellä kuumuudella koko ajan sekoittelen niin, että tulee sopiva kastike. Lisää mausteet. Laita pohjalle purjonviipaleet ja paistettuja kanalihapaloja.Kaata purjosta tullut neste kastikkeen joukkoon, lisää 3/4 raastejuusto ja kanamunaa. Sekoita huolellisesti. Kaata kastike purjon ja kanalihan päälle. Laita loput raastejuustosta ja halutessa Cayenneí pippuria. Paistaa vielä 25-30min.
Ohje tuntuu kovin monimutkaiselta, mutta oli hyvää, kannata kokeilla!!!!!!Vaihtelua voileipäkakulle!