648310.jpg
Pakastimessä oli valmis pohja ja tulossa oli vieraita, sitten tein taas yhden täytekakun.Kokeilin taas vähän erilaista täyteettä.
Pohjaksi 4 munan kääretortunpohja.
Täytteet:

valkosuklaamousse:

2,5dl vispikermaa
200g viola maustamatonta tuorejuustoa
200gr panda valkosuklaata
4liivatelehteä
sokeria(minä en laittanut, mutta vähän voisi silti laittaa, eihän se suklaa olekaan kamala makeaa;:)

Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen.Vatkaa kermaa vaahdoksi, sulata mikrossa (matala temp.)valkosuklaa(seuraa jatkuvasti, ettei suklaa kuumenee liikaa),sekoita tuorejuusto, vispikerma ja sulasuklaa.Kuumenna tilkaa vettä ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää varovaisesti, koko ajan sekoittaen kiehuvaan veteen.anna vähän aika jäähtyä (2-4min), sitten lisää liivateseos nauhana kermaseokseen, koko ajan sekoittaen.

mustaherukkamousse:

2,5dl vispikermaa
200gr sunnuntai kuningatar tuorejuustoa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
n.100gr pakastemustikoita
n.100gr omatekoista mustaherukkasosetta
7liivatelehteä

Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen.Vispaa kermaa vaahdoksi, lisää tuorejuusto, mustikat (vähän käytin mikrossa sulatusteholla),mustaherukkasose ja sokerit, seokitin vielä vähän tasaiseksi.sitten kiehutin veden ja puristin liivatelehdistä ylimääräisen veden pois ja lisäsin varovaisesti kiehuvaan veteen.annoin vähän jäähtyä ja sitten lisäsin seokseen ohuena nauhoina.sekoitin koko ajan tasaiseksi.

Kokoisin kakun vuokaan.Vuorasin vuokan kelmulla, sitten pohjaan kakun päällimäinen levy, sitten valkosuklaamousse, sitten toinen levy, sitten mustaherukkamousse ja sitten pohjapalanen ja jääkappiin odottamaan seuraavaa päivää.Onnistuu myös saman päivänäkin, n.4-5 tunnin kuluttua.Kakun pohjat kostutin vaniljamaidolla.
Seuraavalla päivällä kumosin kakun tarjoluvadille ja sitten koristelemaan.Ensin tein päällysen eli laitoin mustikat ja keltaiset vatut kakun päälle ja sitten tein hyytelösokerinkuorrutuksen marjoille. sitten vatkasin 2x 2,5dl vispikermaa (ois riittanut ehkä yksikin) ja sitten koristelin.
Olin itse pursotuksesta jo ylpeäkin, mutta kun katsoin kuvaa, sitten se hävisi aika nopeasti eli kuvasta näkyy taas aikamoinen mokaa, en vaan osaa pursottaa ollenkaan:(sry....
jemmassa oli aikaisemmin jo tehty valksuklaasta kukkia, laitoin ne epäonnistunut pursotusten kohdalle......
648311.jpg
Sellainen se sitten tuli.Mutta maku oli hyvää!!!!Mustaherukka antoi sellaisen kivan maun.....