667898.jpg
Tässä ne ovat siis, tämän kesän ensimmäiset mansikat. Ollaan jo pienen pojan kanssa "eksytty":) jo aika monta kertaa päivässä pellolle.Nami.......................

VANILJAN-JA KAHVINMAKUISET PULLAT
667920.jpg

Idean tähän taikinaan nappasin jo aikaisemmin pakkopullalta ja siitä lähtien olen tehnyt niitä jo monta kerta.Mutta tähän laitoin täytteeksi vaniljatuorejuustoa.
Ohje:

2,5dl vahvaa kahvia
1dl Flora vaniljakastiketta (kun puolikas purkki pyörii kaapissa, niin ajattelin sen tähän laitta)
1dl maitoa
50gr hiivaa
1 muna
2,5dl sokeria
1 rkl kardemumma
1 tl suolaa
12-13dl vehnäjauhoja
50-100gr margariinia
Täyte:

1 purkki Keiju vanilja tuorejuustoa
kanelia, sokeria
Liuota hiivaa nesteen, lisää muut aineet ja loppuvaiheessa sulatettu margariini (mutta ei liian kuumana).Laita taikina liinan alle n.puoliksi tunniksi kohomaan tai niin kauan, että se kaksinkertaistuu.
Sitten nosta puoli taikinasta jauhoiselle pöydälle ja kauli siitä neliömuotoinen levy, aika iso. Sitten levitä tuorejuusto levylle, lisää kanelia ja sokeria.Kääri rullalle ja leika sopivat palat. Minä laitoin muffinsivuokaan ensin pienet paperivuokat ja sitten nostin taikinapalaset sinne. Annoin vielä kohoa ja sitten sivellin kanamunalla. Tee toisella taikinapuolikkalla samalla tavalla.
Sitten innoistun tekemään muutamalle pullale pienet koristeet, kun nyt niitä mansikoita riittä meillä koko kesän. Ne sitten ovat ensimmäset ns.mansikkaleivokset tai mansikkapullat. Nyt pitää vielä sanoa, että sen takia ovat ne toiset pullat aika ilmetönnäköisiä, kun halusin laita niitä mansikoita koristeeksi, mutta kyllä pitää sanoa, että aikamoinen palapelin rakentaminen se oli ja niin sait vaan monet pullat mansikakoristelun. ja kaiken lisäksi halusin koristella valkosuklaalla, mutta eihän sitä löytynytkään kotoa, niin sai luvan kelvata täällä kertaa tumma suklaa. Kyllä mielessä oli vaikka minkänäköiset pullat, mutta eihän ne tullut läheskään sen näköisiä, mutta toivottavasti makuisia, kyllä mies jo kehui.....

Pikkumiehen sormikin ehtii kuvaan:):)
667915.jpg
Eli tähän laitoin pullan päälle mansikaviipaleet hyytelösokerin kanssa ja koristeeksi tummasuklaaraidat.