Aleksanterin leivokisa valmistetti Suomessa eka kertaa v. 1814, kun keiseri (en tietää, onko se suomeksi myös keiseri?) Aleksander I Helsingissa kävi.
Että vähän niinkuin historialliset leivokset:)
Mutta tein niitä ihan tarkoituksella, kun mun tosi hyvää ystävä rakastaa niitä tosi paljon.....
Ja pahoittelut taas kerran huonosta kuvasta, en ymmärrä, miksi joskus tulee tosiaan aika sumuiset kuvat, joskus hyvät.......mut kait siitä nyt edes jotain saa selveä???

 937506.jpg


ALEKSANTERIN LEIVOKSET

Pohja:

2dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
200gr voita
1 munaa

Täyte:

3dl vadelmahilloa (tai vadelmamarmelaadia)

Kuorrute:

4dl tomusokeria
3rkl vettä
vadelmamehua

Sekoita kuivaaineet keskenään, lisää huoneenlämpönen voi. Sekoita taikina ryynimäiseksi. Lisää kanamunaa ja sekoita tasaiseksi.
Kauli taikina uunipellin kokoiseksi (30X25cm)
Paistaa pohjaa 175 asteessa uunissa n 15 min.
Leikkaa lämmin pohja kahdeksi ja laita yhdelle pohjan puolikkalle vadelmahilloa/marmelaadia. Nosta toinen puolikas vadelmahillon pohjan päälle ja leikkaa palaiseksi ja anna jäähtyä.
Sekoita tomusokeri veden kanssa ja värjää se vadelmamehulla. Levita se kostean veitsen avulla leivoksille ja siinä ovat hyvät ja herkulliset leivokset valmiina.
Aika meni yhdessä paistamisen kanssa n.puolisen tuntia.