sunnuntai, 14. lokakuu 2007
SE OIKEA OMENAPIIRAKKA
TOSI HYVÄÄ OMENAPIIRAKKA
Tee itse tai osta valmis murotaikina. Valitettavasti en muista oman murotaikinan tekemäni aineita, kun tein sen joskus aikaisemmin valmis ja laitoin pakkaseen odottamaan..
Laita murotaikina voideltuun piirasvuokaan ja laita n.10 min. 200 asteeseen uuniin kypsymään. Kuori sen aikana omenat ja viipaloi ne valmis. Ota pohja uunista, asettele pohjalle omenaviipalet (laitoin varalta pohjalle korppujauhoja, ettei omenat "menisi taikinasta läpi"), mutta ei ne omenat näin mehukkaita ollutkaan. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria.
Sitten tee kääretortuntaikina 2 kanamunasta, just samat aineet, niinkuin kääretortun taikinassa ja asettele kouhkeaksi vatkattu kanamunataikina omenoiden päälle. Sitten taas 200 asteeseen uuniin ja näin kauan, kun pintaa tulee kauniin ruskean väriseksi.
Tässä kuva, kun laitoin jo omenat esikypsytetyn pohjan päälle. Unohdin vaan otta kuvan silloin, kun olin laittanut sen kääretortunpohja taikinaa.
Ja sitten jo valmis piirakka.....nami...........
Kommentit