Tänään teki hirveästi mieli tehdä sitä mun mielestäni oikeata omenapiirakka.  Virossa olleessa oli se just se ainoa piirakka, mitä otin kahvin kaveriksi kahvilassa. Täällä kahviloissa sitä ei ole valitettavasti, mutta Virossa löytyy kyllä melkein jokaisesta kahvilasta. Ihme kyllä, makukin onnistui täsmälleen samaksi, kun siinä "oikeassa". Siis aivan mielettömän hyvää.......Mutta se on vaan mun maku.....:) Ja olen ihan hulluna murotaikinaleivoksiin...........
       
                          TOSI HYVÄÄ OMENAPIIRAKKA

Tee itse tai osta valmis murotaikina. Valitettavasti en muista oman murotaikinan tekemäni aineita, kun tein sen joskus aikaisemmin valmis ja laitoin pakkaseen odottamaan..
Laita murotaikina voideltuun piirasvuokaan ja laita n.10 min. 200 asteeseen uuniin kypsymään. Kuori sen aikana omenat ja viipaloi ne valmis. Ota pohja uunista, asettele pohjalle omenaviipalet (laitoin varalta pohjalle  korppujauhoja, ettei omenat "menisi  taikinasta läpi"), mutta ei ne omenat näin mehukkaita ollutkaan. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria.
Sitten tee kääretortuntaikina 2 kanamunasta, just samat aineet, niinkuin kääretortun taikinassa ja asettele kouhkeaksi vatkattu kanamunataikina omenoiden päälle. Sitten taas 200 asteeseen uuniin ja näin kauan, kun pintaa tulee kauniin ruskean väriseksi.
Tässä kuva, kun laitoin jo omenat esikypsytetyn pohjan päälle. Unohdin vaan otta kuvan silloin, kun olin laittanut sen kääretortunpohja taikinaa.
983057.jpg

Ja sitten jo valmis piirakka.....nami...........
983061.jpg