Tässä jo pari päivä sitten tein taas siitä virolaisesta kakkuaineksista todella hyvän piirakan. Päärynät olivat jo aika pehmeitä, niin ajattelin, että ne pitää äkkiä saata johonkin ja kaapista löytyi vielä Pääsiäisestä iso maitorahka rasia, niin se piirakka sitten tulikinHymy

1240124685_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PÄÄRYNÄ-RAHKAPIIRAKKA

  • 1pkt.Juubeli tordipulbrit (virolaista kakkupohjaaineksia, tästä näkee vielä parempi tätä pakettia)
  • 150gr margariinia/voita
  • 500gr maitorahka
  • 2 kanamunaa
  • vanilliinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 tai 4 päärynä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pehmeä rasva jauhojen kanssa muruiseksi taikinaksi. Sekoita kesken''n rahka, munat ja sokerit. Kuori päärynät ja viipaloi ne. Laita 2/3 taikinasta vuuan pohjalle, sitten laita maitorahkaseos sen päälle.

1240125259_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sen jälkeen asettele päärynäviipaleet rahkan päälle.

1240125302_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja pääryneiden päälle taas loput taikinasta ja sitten uuniin.

1240125356_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja piirakka voi olla hieman pehmeä, kun otat sen uunista, ettei palaa liikaa.

Tässä sitten lähikuvaa yhdestä palasta.

1240125399_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siis tämä on kyllä niin hyvää herkku, että ei yhdellä palalla selviä kahvinpöydässä.Suosittelen Viron reisulla osta tätä jauhopussia, kyllä kannatta.Hymy