Tässä jo pari päivä sitten tein taas siitä virolaisesta kakkuaineksista todella hyvän piirakan. Päärynät olivat jo aika pehmeitä, niin ajattelin, että ne pitää äkkiä saata johonkin ja kaapista löytyi vielä Pääsiäisestä iso maitorahka rasia, niin se piirakka sitten tulikin
PÄÄRYNÄ-RAHKAPIIRAKKA
- 1pkt.Juubeli tordipulbrit (virolaista kakkupohjaaineksia, tästä näkee vielä parempi tätä pakettia)
- 150gr margariinia/voita
- 500gr maitorahka
- 2 kanamunaa
- vanilliinisokeria
- 1 dl sokeria
- 3 tai 4 päärynä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pehmeä rasva jauhojen kanssa muruiseksi taikinaksi. Sekoita kesken''n rahka, munat ja sokerit. Kuori päärynät ja viipaloi ne. Laita 2/3 taikinasta vuuan pohjalle, sitten laita maitorahkaseos sen päälle.
Sen jälkeen asettele päärynäviipaleet rahkan päälle.
Ja pääryneiden päälle taas loput taikinasta ja sitten uuniin.
Ja piirakka voi olla hieman pehmeä, kun otat sen uunista, ettei palaa liikaa.
Tässä sitten lähikuvaa yhdestä palasta.
Siis tämä on kyllä niin hyvää herkku, että ei yhdellä palalla selviä kahvinpöydässä.Suosittelen Viron reisulla osta tätä jauhopussia, kyllä kannatta.
Kommentit