Tällaisen kivan ohjeen nappasin Sillen toidublogista (vironkielisesta).
Siis sitä oli pakko ruveta kokeilemaan, kun katsoin reseptin. Terveellinen porkkana suklaapiirakassa. Tätä kakkua saa kyllä tarjoa sellaiselle ihmiselle, kuka ei voi sietä porkkana. Siis tässä kakussa sitä ei huomaa ollenkaan, vaikka määräisesti sitä onkin paljon.

2034795.jpg

       SUKLAA-PORKKANAKAKKU
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1dl rusinoita (jätin pois)
  • 1dl kookoshiutaleita
  • 1dl tumma kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
  • 0,5tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 150gr maitosuklaata (laitoin pandan 130gr)
  • 3 kanamunaa
  • 1dl sokeria
  • 1dl öljyä
  • 7,5dl porkkanaraastetta
Sekoita jauhot, soodaa, suolaa, kookoshiutaleet, kaakaojauho.
Raastaa porkkanat todella pieneksi. Lisää porkkanaraastelle rusinat (jos käytät) ja erikseen sekoitetut kuivaaineet. Vatkaa munat sokerin kanssa vaahdoksi (mutta ei tarte olla liian kovaa vaahdo), lisää sulatettu suklaa, öljy ja jatkaa vatkamista. Kaata suklaa/munavaahdo kuivaaineille ja porkkanoiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi., nostelee vuokaan leivinpaperin päälle. Sopivan kokoinen vuoka on 30x 22cm. Paistaa 175 asteessa n.1 tunti.
   
   Kakun kuorruten löysin tästä
Kopion suoraan sieltä sen ohjen tänne.
  • MP-suklaaganache

    200 g maitosuklaata

    1 dl kermaa

    1 dl maapähkinälevitettä

    Kuumenna aineksia kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista
 Tämä piirakka oli kyllä todella hyvä ja mehevä ja kuorrute oli seuraavana päivänä erittäin suklainen, oikein nami......Suosittelenn kokeilemaan tätä piirakka!