Halusin jotain erikoista pöytään:) Ajattelin, että nyt kokeilen tätä päärynä sinihomejuuston yhdistelmä. Olen törmännyt sellaisen ohjeen, missä päärynä ja sinihomejuustoa aika usein, mutta nyt sitten päätin kokeilla, että onko tämä niin hyvää, kun sanotaan. No kyllä varmaakin oli, kun se hävisi pöydältä aika nopeasti, että ne, ketkä tulivat seuraavana päivänä n.s. jatkojuhlille, eivät saanut maista koko piirakka. Löysin sen ohjen virolaisesta piirakakirjasta "Pirukad 2".

KOLMEN JUUSTON PIIRAKKA

Pohja:

  • 2dl kaurahiutaleita (minä laitoin leseitä)
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 100gr voita
  • 0,5dl maitoa
  • suola

Täyte:

  • 1 prk (425gr) päärynäpuolikkaita sokeriliemessä
  • 150gr emmentali ja mozzarellajuuston sekoitusta raastena (minä otin molemmista pussista sen verran, että tuli se 150gr)
  • 125gr sinihomejuustoa (käytin sitä murennettua sinihomejuustoa)
  • musta pippuria
  • timjamia
  • persilja (molemmat yriti voi laittaa tuoreena, mutta en löytänyt tuoretta timjamia, niin lisäsin sen kuivatettuna, persilja lisäsin tuoreena)
  • 2 muna
  • 1dl kermaa

Mitta kaikki aineet kulhoon. Lisää voi ja sekoita. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina 24-26cm uuninvuokaan pohjalle ja reunoille ja nosta se täytteen tekemisen ajaksi jääkaappiin.

Kuivata päärynät huolellisesti talouspaperilla ja leika ne palaiseksi. Laita taikinalle ensin sinihomejuusto ja sen jälkeen päärynät. Vatkaa kevyesti munat ja lisää kerma. Lisää yrtit, pippuri ja juustosekoitus ja kaata päärynoille. Paista 200 asteessa n.30min.

Tässä menossa uuniin.

Ja sellainen sieltä uunista tuli.

Herkullista! Pelotti vähän tuo sinihomejuuston maku, että tuleeko miten voimakas, mutta sitä oli just sopivasti, kuka tykkää siitä mausta enemmän, voi lisätä sitä runsaammin! Namm! Suosittelen!