Tänään aamulla näytti meidän digimittari huimaat -31,1 pakkasastetta, eikä aurinkokin jaksannut paljon lämmittä tätä keliä, ihan kamala kylmä keli. Sitten ei voitu aamulla oikein kerhoilla, eikä mennä uloskaan, niin rupesivat jauhot taas pölisemään:)

Tämän ohjen löysin KaksPlus lehdestä (tammikuu 2007). Tässä oli pullan nimeksi laitettu Äidin mustikkapulla, no ajattelen, että nyt tästä lähtieen voi meilläkin sitä näin sanoa, kun  tätä ohjetta tulen varmasti jatkossakin tekemään, kun se oli todella herkkua!

ÄIDIN MUSTIKKAPULLA

  • 2 munaa
  • 1 1/2dl sokeria
  • 2dl maitoa
  • 125gr sulatettua margariinia tai voita
  • 2tl hienonnettua kardemummaa
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 3tl leivinjauhetta

Väliin:

  • 3dl mustikoita (pakastemustikoita)
  • 1/2dl sokeria

Pinnalle: tomusokerikuorrute

Sekoita munat ja sokeri kulhossa puuhaarukalla. Lisää joukkoon maito, sulatettu vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.

Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24-26cm). Mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi tulee pulla. Ripottele päälle mustikat ja sokerit. Kaada loput taikinasta päälle.

Paista leivonnaista 175-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55min, riippuu uunista.

Kun pulla on jäähtynyt, niin tee vedestä ja tomusokerista kuorrute ja levitä pullan päälle.

 

Tämä oli kyllä todella hyvää ja helppo valmista. Suosittelen!