Nämä herkut tulee tänne vähän jälkijunassa, mutta ajattelin silti ne tänne laittaa, jos joku haluaisi vaikka kokeilla tätä ohjetta ja sitten jää se itsellekin talteen, kun nämä olivat suurta herkkuja. mielestäni aika useasti just nämä tortut tahtoo olla sellaiset kuivahkot, mutta nämä olivat meheviä. Kavereille kerroin, että täällä Suomessa kun ei voi ruveta ikinä painonvartijaksi, kun aina kalenterista löytyy joku merkkipäivää, mihin taatusti kuuluu joku leivos ja no pitää kunniotta maan tapojaHymynooh, seli, seli.....

Ohjen löysin Yhteishyvän ruokalehdestä 2/05

Suluissa nämä aineet, mitä minä käytin.

RUNEBERGIN TORTUT

  • 150gr margariinia (voita)
  • 1 1/2dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl mantelijauhetta
  • 1 1/2 dl korppujauhoja tai keksinmuruja (minä laitoin viimeiset piparit, mitä oli jäänyt joulusta)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 2tl jauhettuja kardemummaa
  • 1/2dl kermaa tai maitoa (maitoa)

Pinnalle:

  • 3/4 -1 dl vadelmamarmeladia tai - hilloa (omatekoista vadelmahilloa)
  • 1dl tomusokeria
  • 2tl vettä

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolellisesti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina korkeareunaisin muffinivuokiin ja tasoita pinta.

Minä laitoin amerikka muffinsivuokiin. Tulivat aika isoja.

Paina lusikalla keskelle kolo ja valuta lusikallinen vadelmahilloa koloihin. Hillo meni ihan pohjiin asti uunissa, mutta ei sa haitannut ollenkaan. Voi olla, jos olisin käyyänyt paistonkestävää marmeladia, sitten olisi se pysynyt taikinan päällä? Paista tortut 200 asteessa 20-25 min.koosta riippuen.

Anna niiden jäähtyä hetken aikaa ritilällä ennen kumoamista. Nosta nokare hilloa vielä tortun päälle.Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Valuta kuorrutetta hillon ympärille.

Olivat kyllä todella herkullisia!