KAURAINEN OMENATORTTU
Torttupohja:
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita (minä laitoin kauraleseita)
1dl sokeria
2tl jauhettua kanelia
1tl leivinjauhetta
50gr margariinia sulatettuna (rasvaa yli 40%, käytin 60% rasiamargariinia)
1 1/4 dl rasvatonta maitoa
Vuokaan: (minä käytin silikonivuoka eli tämä vaihe jäi sitten minulta väliin)
2tl margariinia
2rkl korppujauhoja
Pinnalle:
3 kuorittua happoista omenaa viipaleina (minulle riitti 2 kpl, mutta laitoin makeaa omenaa, en tykkää hapanmausta piirakassa)
- sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet/leset, sokeri, kaneli ja leivinjauhe kulhossa
- lisää sulatettu margariini ja maito jauhoseoksen joukkoon ja sekoita tasiaiseksi taikinaksi
- voitele pyöreä, tasapohjainen piiras-tai kakkuvuoka margariinilla, ripottele margriinin päälle korppujauhe.Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
- pistele omenaviipaleet tasaisin välein taikinan päälle
- paista torttua 175 asteen uuninlämmössä n.40min, kunnes se on keskeltäkin kiinteä. Leikkaa jäähtyneenä annospaloiksi.
Erinomaisesti sopii kaveriksi vaahdotettu vaniljakastike.
Maistoin oikein pienen palasen kakusta ja aika terveelliselta vaikutti ja hyvältä. Saa herkutella ihan vapaasti, ei tarvi miettiä, miten rasvasta se oikein on, kun sitä ei juuri tässä piirakassa ole. Tietenkin kaikki vaniljakastikeet tai jätskit kaveriksi nostaa pistemäärä. Jos joku laskee tiukaasti pisteitä, niin tässä on sanottu, että yksi annos antaa 3 pistetta.
Uunituore piirakka
Kommentit