Stellan synttäritarjoiluun tein täällä kerta kaksi kalakakkua, kun on kokemuksia, että kalakakut häviää pöydältä nopeammin, niin päätin tehdä kahta erilaista kalakakkua. Molemmat ihanat ohjeet löysin elämä makeaksi sivultani. Kiitos ohjeista!

KALAKAKKU SAVULOHITÄYTTEELLÄ

Kopion elämä makeaksi sivultani suoraan ohjeen tänne.

  • n. 400 g vuokaleipää

täyte:

  • 50 g oranssia paprikaa pienenä hakkeena
  • 1 pieni (50 g) punasipuli silputtuna
  • 300 g katkarapu- tuorejuustoa
  • 200 g créme fraichea
  • 200 g lämminsavulohta pilkottuna
  • 100 g katkarapuja pilkottuna
  • 100 g raejuustoa (Keso)
  • ½ ruukku tilliä silputtuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus mustapippuria

kostutus:

  • 4 dl kasvislientä

kouorrutus:

  • 200 g ruohosipuli- tuorejuustoa
  • 100 g katkarapu- tuorejuustoa

koristelu:

  • kylmäsavulohta
  • tuorekurkkua
  • paprikaa
  • herneenversoja
  1. Keitä kostutusvesi hyvissä ajoin ja jäähdytä se kylmässä.
  2. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään sekaisin.
  3. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta alin kerros leipiä tuorekelmun päälle.
  4. Kostuta leivät ja laita täytettä leipien päälle. Laita toinen kerros leipiä täytteen päälle, kostuta ja laita täytettä. Jatka näin kunnes kaikki leivät ja täytteet on käyetty, kostuta vielä ylin leipäkerros ja kääri kakku kelmuun.
  5. Nosta kakku jääkaappiin megevöitymään yön yli, käännä kakkua välillä jääkaapissa jotta kostutuksesta tulee tasainen.
  6. Seuraavana päivänä laita kakku tarjoilualustalle, kuorruta, koristele ja nauti!

Tämä oli kyllä todella herkullinen kalakakku!

 

 

KALAKAKKU KYLMÄSAVULOHITÄYTTEELLÄ

Kopion taas ohjeen elämä makeaksi sivultani.

 

  • 12 kpl paahtoleipä-viipaleita
  • 200 g raejuustoa
  • 200 g creme fraichea
  • 200 g ruohosipuli- tuorejuustoa
  • 100 g katkarapuja pilkottuna
  • 100 g kylmäsavulohta pilkottuna
  • 1 pieni sipuli varsineen silputtuna
  • 2 rkl sitruunamajoneesia
  • tillisilppua
  • ripaus mustapippuria

kostutus:

  • vajaa 2 dl kasvislientä

kuorrutus:

  • 200 g katkarapu- tuorejuustoa
  • 50 g sitruunamajoneesia

koristelu:

  • kylmäsavulohta
  • viinirypäleitä
  • katkarapuja
  • tilliä
  • sitruunaviipaleita
  1. Keitä kasvisliemi ja jäähdytä se kylmäksi.
  2. Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään sekaisin.
  3. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta ne tuorekelmun päälle 3 x 4. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä täyte päälle tasaisesti. Rullaa varovasti käärölle kelmun avulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  4. Leikkaa leipäpötkö kahteen yhtäsuureen osaan ja aseta ne vierekkäin tarjoilualustalle.
  5. Sekoita kuorrutteen ainekset sekaisin ja levitä kakun päälle.
  6. Koristele kakku ja herkuttele!

Tämä oli todella raikas sitruunamakuinen kakku.Sitruunamajoneesi oli minulle ihan uusi tuote, mutta todella hyvää ja tulen varmaan jatkossakin tätä käyttämään.