Nyt siis tarkemmat kuvat ja ohjeet makeasta ja suolaisesta tarjottavasta!
NUMEROKAKKU
No kyllä piti etsiskellään oikein kunnolla, minkälaista kakkua tekisi ja kun en löytänyt itsestään voimia ruveta mitään maalamaan, kun en olisi kuitenkaan saanut lopputulosta sen näköiseksi, niin kuin olisin halunnut. Päätin tehdä sitten sellaisen numeronmuotoisen kakun, mikä kuvaisi autoijen kilparataa, lapsi kyllä sanoi, että se on autotie, jospa sitä sitten sai selveä:)
Tässä olen kasamassa kakkua.
Tein ensin 3 kpl kääretortunpohjaa. Sain joskus kaverilta moitteita, että aina sä kirjoitat, että kakunpohja 4 kanamunasta jne. että miten sitä tehdään, nyt sitten laitan myös ohjeen, niin, kun minä sitä teen.
yhden pohjaan tarvitset:
- 4 kanamunaa, 1,5dl sokeria, 1,5dl vehnäjauhoja, 0,5dl perunajauhoja, 1tl leivinjauhetta
- vatkaa kanamunat sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi, sekoita keskenään kulhossa jauhot ja lisää sitten siivilän läpi kanamunanseokseen, sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti tasaiseksi
- laita n.7 minuuttiksi 225 asteeseen uuniin
Lisäksi autotiellä ajelevat karkit, mikä ovat kotoisin "vanhaat autot" karkkirasiasta.
Sellainen oli sitten lopputulos.
Vaikken itse ollutkaan tyytyväinen lopputulokseen, niin vieraat olivat ja maku oli kyllä hyvää ja sopivasti kosteinen. Kostutin vaniljamaidolla.
KERMASARVET
Aika monessa blogissa olin aikaisemmin huomannut sellaisia herkkuja, en omistanut silloin niitä muoteja ja no en jaksannut ruveta tekemään foliosta itse muoteja. Niin sitten tilasin itselleni ne ja oli pakko kokeilla, pitää sanoa, että ovat todella kivoja ja yksinkertaisia leivonnaisia ja hyvin maukkaita ja täytteeksi sopii ihan mikä vaan. Minä laitoin kermavaahtoa ja mansikkahilloa, kyllä lapset tykkäsivät.
HANNA-TÄDIN KAKUT (Ohje "Kotoiset herkkumme")
- 200gr voita
- 2dl kuohukermaa
- 3dl sokeria
- 2tl leivinjauhetta
- 51/2 dl vehnäjauhoja
- 3dl perunajauhoja
Siis todella yksinkertainen ohje, en ole kovin hyvää tekemään pikkuleipiä, mutta nämä kyllä onnistuivat hyvin, koristeeksi kirjoitin sulaasuklaalla meidän sankarin Artun kirjaimen ja lisäsin nonparellejä.
DAIM-CAPUCCINOPIIRAKKA
Ohjen löysin Tiitiäisen blogista, iso kiitos siitä! Sen verran tein muutoksia, että lisäsin taikinaan mokkakreemisuklaan tilalle kismet suklaapaloja.
Oli kyllä todella suussa sulavaa herkku ja oikein suklainen.
KANA-KASVISPIIRAKKA JA KINKKU-KASVISPIIRAT
Vasemmalla kanapiirakka ja oikealla kinkkupiirat.
KANA-KASVISPIIRAKKA
Pohja: 800g lehtitaikina
Täyte:
- 2 grillattua kanakoipaa
- 1 kesäkurpitsa
- 1 paprika
- suola, pippuria
- 5dl kermaviilia tai maustamatonta jugurttia (laitoin jugurttia)
- 4 kanamunaa
- 6dl juustoraastetta
KINKKU-KASVISPIIRAT
Pohja:
- 1,5dl maitoa
- 25gr hiiva
- 0,5tl suolaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,,gr voita tai margariinia
- 3 porkkana
- 1 paprika
- 1purjo
- 2dl juustoraastetta
- 0,5dl kermaa
- 1 muna
- 100gr savukinkkua
- suola
Sulata maidossa suola ja hiiva. Lisää vehnäjauhot ja pehmeä voi, sekoita tasaiseksi. Jakaa taikinaa n.20 palaiseksi, pyöritä pienet pallerot ja painaa lasipohjalla ne leveäksi. Nostaa uunipellille ja laita kohomaan. Kohomisen aikana raasta porkkanat, hienonna paprika ja purjo. Hauduta paistinpannulla vihanneksia voissa n. 10 min. Lisää juusto, kemra, kanamuna ja kinkku. Maustaa suolalla. Painaa kohonnut piirakoille haarukkalla pienet reiät ja laita reiluusti täytettä. Voitelee piirakoiden reunaat kanamunalla ja paista 225 asteeseessa uunissa n.15 min.
Molemmat piirakat olivat todella hyviä ja maukkaita ja lapsetkin pitivät.
KALAVOILEIPÄKAKKU
Tästä kakusta alkaa tulla jo perinne, kun aina teen sitä sama ja samalla ohjeella kakkua, mutta tämä on meidän ystävien parissa niin takuuvarma kakku, etten paljon uskalla uutta kokeilla. Kategoriasta "voileipäkakut" löytyy ohje.
Sellaiset herkut olivat eilen meidän juhlapöydässä.
Kommentit