Tämä on todellakin hyvää löytö ja löysin sen taas virolaiselta nettisivulta toidutare.

Piirakka kehutti ohjeessa helpoksi ja niin oli pakko ruveta sitä tekemään. Ja oli muuten tosi hyvää piirakka. Kuva ei taas onnistunut, mutta laitan sen nyt kuitenkin tänne yhdessä ohjen kanssa, kun ehkä joku haluaisi nyt raparperiaikana sitä kokeilla.

1243189836_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

HELPPO RAPARPERIPIIRAKKA

Taikina:

  • 125gr voita
  • 4 rkl sokeria
  • 1 kanamuna
  • 200gr vehnäjauhoja
  • 0,5tl leivinjauhetta

Päälle:

  • 250gr kermaviilia (laitoin yhden rasian eli 200gr)
  • 1 kanamuna
  • 4rkl sokeria (minä lisäsin vähän enemmän ja vielä kanelia)
  • 0,5l raparperia (löysin vielä pakastimesta rasian raparperia eli laitoin sen)

Sekoita huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää kanamuna sekoittamalla ja lisää keskenään sekoitetut jauhot. Laita pehmeä taikina piirakkavuokaan pohjalle (24cm). Laita taikinalle raparperipalaset, lisää sokeri ja kaneli. Sekoita kanamuna, lisää sokeri ja kermaviili ja kaata raparpereille.

Paista 180 asteessa n.45 min.

Kannatta ehdottomasti kokeilla, tosi hyvää ja ei tarte mitään vispata, kaikki vaan kulhossa sekaisin. Nammmm!