Tästä kakunteostakin on jo viikko kuluneet eli en muistakaan tarkkaa, mitä kaikkea tähän laitoin ja miten sen tein:)
 Viedettiin täällä meillä pikkujouluja kavereiden kanssa ja ajatus oli tehdä oikein jouluinen täytekakku. Kyllä se ajatus onnistui lopuksi.:)

2153342.jpg

 

Pohjan ohjen löysin virolaisesta reseptivihkosta, mikä tulee joka kuukausi aina yhden lehden välissä, siellä on todella kivoja ohjeita. Lehti on nimeltä "Pere ja kodu", vähän, niinkuin meillä "KaksPlus".

         PIPARITÄYTEKAKKU

Tässä pohjan teossa oli suositus, että tee se kahdessa erässä, sitten onnistuu leikata ne kaksi pohjalevyä kahdeksi. Se olisi ehkä sitten onnistunut, jos olisin tehnyt ne pohjat kaksikertaisella ohjeilla, mutta ei todellakaan onnistunut puoleksi jakamaan sitä pohjataikinaa, hyvää, kun yhden vuokaan sitä riitti eli ajattelin, että sen voisi tehdä vaikkapa esim.siinä 19cm irtopohjavuuassa ei 26cm, niinkuin ohjessa, sitten siitä tulisi kunnon pohja. Mutta tässä siis ohje.
  • 2,5dl tummaa siirappia
  • 2tl piparkakkumaustetta
  • 100gr voita'
  • 2 muna
  • 1dl kermaviiliä
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
 Täyte:
  • 2,5dl vispikermaa
  • 1 prk omena/kaneli maitorahka
  • vaniljakreemijauhetta
  • 1 rasia Puolukka MarjaPureeta  (tästä siis linkki, mistä tuotteesta on kyse, jos joku ei tietää, mainostan paikkakunnan tuotteita ja sen takiakin, että meidän marjat menee suurin osin Pakkasmarjaan.)
  • 5 liivatelehteä
  • loraus glögiä
Kostutin pohjanlevyt glögillä. Liivatteet sulatin kiehuvassa glögitilkassa.
Koristeluksi käytin marsipaania ja tummaa suklaata.

Tällainen oli kakku seuraavana päivänä, ollessa yön yli ollut jääkaapissa.
2153341.jpg

Kakku oli aika jouluisen makuinen, tykkäsin erittyisesti siitä täytteestä ja ajattelin, että sitä voisi tehdä vaikkapa jouluaterian päätteeksi, todella kaunin värinen ja kuka haluaisi, niin voisi lisätä vielä kokonaisia puolukkaita.


Tässä vielä kuva täytteestä.
2153346.jpg