maanantai, 17. joulukuu 2007
JOULUINEN PUOLUKKACHARLOTTE
Nyt, kun harrastan vähän enemmän leipomistä, niin ajattelin aika paljon lahjoja myös leipoa. Niin synyti myös tämännäköinen kakku. Ostin oikein jouluisen lautasen ja sitten tein sinne sellaisen jouluisen charloten.
JOULUINEN PUOLUKKACHARLOTTE
leivoin kääretortun pohjan 4 kanamunasta, väliin laitoin puolukkahilloa. Leikkasin kääretortun palaiseksi ja asettelin kulhon pohjaan ja reunoille. Pohjalle ripottelin vielä jäisiä puolukkoita.
Sitten tein täytteen.
2x 2,5dl vispikermaa
sokeria, vanilliinisokeria
kanelia, piparkakunmaustetta
1 pieni purkki mansikkajogurttia
2dl puolukkahilloa
hehku glögijuomaa n.1dl
7 liivatelehteä
Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä n.10 minuuttia. Vatkaa kermaa vaahdoksi, lisää kaikki aineet. Kiehauta kattilassa tippa glögiä ja sulata liivatelehdet nesteeseen, sekoita hyvin ja anna hetki jäähtyä. Lisää vaahtoon hyvin sekoittaen. Kaata täyte kääretortunpalaisille. Ripottelin täytteen päälle myös jäisiä puolukkoita. Ja sitten anna mieluitten yön yli olla jääkaapissa.
Tässä seuraavana päivänä kakku kumottuna ja koristeltuna. Koristeluissa marsipaani ja piparit.
Tässä jo paketissa menossa lahjaksi.
Sain itse myös kakkua maistaa ja oli kyllä tosi hyvää, mukavaa joulumakuinen, varmasti glögi antoi kivan, jouluisen maun. Kyllä ainakin näyttävännäköinen lahja.
Kommentit