699406.jpg
Tein tänään sitten sellaisen suklaakakun.Laitan tähän vaan kuvat, joskus myöhemmin ohjeet. Huomenna alkaa sitten tosi urakka, kun pitää tehdä rippijuhliin kakut.
699409.jpg
Siis pitää vaan itse itsensä kehua, että onnistuipas tosi hyvää ja makea suklainen kakku ja nopeasti, ei tarvinut ollenkaan mitään vatkata. Hyvää oli!!!!!!Mutta ohjeet myöhemmin!
Nyt niin, kun lupasin, laitan suklaakakun ohjen.
Pohja:
Rainbow suklaatäyttekeksit puoli paketti (pakettissa kaksi pkt, laitoin yhden)
n.100g margariinia

Täyte:

1prk Paulan vanukas
1prk kakaokondenspiim
1 rasia appelsiinituorejuustoa
puolikas paketti tumma suklaarouhetta (Fazer)
4 liivatelehteä

Varmakin ihmetyttä, että mikä se kakaokondenspiim on?Eli purkki on sitten sellainen!
703804.jpg
Tämä herkku on kotoisin Virosta, en ole valittevasti tästä kaupoista sitä löytänyt.Nyt tilasin itselleni sitä ja kokeilin heti hyydykekakkuun.Kävi hyvin.Eli tuote sisältää täysmaitoa ja reiluusti sokeria ja kaakaota, hyylystä löytyy myös vaniljanmakuista, kaapissa jo odottaa minullakin sellainen. En ole itse kokeillut tehdä kotoisilla konstilla, mutta kuulemma onnistuu itseltäkin.Eli ihan helppo nakki, laitat vaan 1litra maitoa (3,5%) ja 300gr sokeria kattilaan ja kiehautat sitä siellä n.1 tunti, siis aika pitkän ajan, siinä se juttu varmaan, että pitää vaan pitkä aikaa antaa kiehauta ja siis, kun se sakenee, sitten alkaa olla jo valmista.En ole kokeillut, mutta täällä kokenenuimaille voi olla se ihan tuttu juttu, jos joku tietää, millä nimellä sitä täältä voisi löytää, kertokaa ihmeessä.
Murskaa keksit ja lisää sula margariini.Ota irtopohjanvuoka, vuoraa reunat ja pohja tuorekelmulla ja asettele keksisekoitus pohjalle.Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Sitten sekoita kaikki täyteainekset, kiehauta tilkka appelsiinimehua ja asettele puristetut liivatteet sinne, sekoita ja anna jäähtyä muutama minuutti ja sitten lisää varovaisesti täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää täyte keksien päälle, anna hyytyä 3 tuntia tai yön yli. Sitten kumoa kakku vuoasta ja koristele mielesi mukaan. Minä laitoin ihan vaan persikkapuolikkaita sokeriliemestä, tein vaan hyytelösokeristä ja persikka/passionimehusta kuorrutuksen.
Kakku kehutin oikein herkulliseksi ja itse ajattelen, että se varmaakin maistuu lapsille ja aikuisille, ketkä rakastaa suklaavanukkaita, minulle tuli heti sellainen maku suuhun. Ja se pohja on aivan ihana, olen sitä aikaisemmin jo kertonut, että ne keksit ovat todella hyviä ja pehmeitä, eikä jää ikävästi kovaksi, niin, kuin melkein aina kävi, kun käytin em.digestivetapaisia keksejä.
Nyt keksin, että sen kakaokondenspiiman sijalle voisi kokeilla täällä kaupoissa myytävänä suklaavanukasta, sitä Valion juoksevata, se olisi vähän, kun sama makua, muttei näin makea ja ehkä pikkaisen löysempä.